Puike Prijsvraag: win kaarten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap

Ga mee op interactieve zoektocht naar het onbekende

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Op zaterdag 4 juni is het alweer tijd voor de zevende editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap, die deze keer in het teken staat van het hart. Vanaf 19.30 uur openen op zeventien bijzondere locaties de deuren om de bezoekers mee te nemen op een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Als één van de meest populaire kunstvormen ontbreekt ook muziek deze avond natuurlijk niet. Het muziekprogramma is om te smullen met optredens van onder andere Lucky Fonz III, Son Mieux, All We Are en vele opkomende bands.

Tijdens De Nacht worden wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater en dans op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van de ruim honderd programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen. Tot diep in de nacht kun je van locatie tot locatie zelf kennis maken met alles wat onbekend is. Door te proberen, testen, proeven, kijken, luisteren en voelen. Dit gebeurt samen met wetenschappers, kunstenaars en artiesten die iets moois te vertellen hebben over de wereld van nu.

Zo komt André Kuipers bijvoorbeeld vertellen over de invloed van de ruimte op het menselijk lichaam, gym aan boord van het ISS en over psychologie en straling. Hierna kun je je route vervolgen naar Robot Dating om erachter te komen hoe het is om te Tinderen met een Android en kun je speeddaten met vier verschillende robots met elk hun eigen persoonlijkheid. Of hoor Faberyayo, oftewel Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig, vertellen over een man die zich beweegt van kater naar dure shops naar treurige restaurants, aan de hand van zijn onlangs verschenen boek Naamloos. Het festival sluit af met de afterparty LOFT in Vera.

Als jij gratis bij dit bijzondere festival aanwezig wil zijn, ben je bij 3voor12 groningen aan het juiste adres. Wij mogen namelijk 2x2 vrijkaarten weggeven! Wil jij kans maken? Vertel ons dan naar welk programmaonderdeel jij het liefst en met heel je hart heen wilt en waarom. Stuur je antwoord vóór woensdag 1 juni 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl.