Halve finales POPgroningen Talent Award komen eraan

Halvefinalisten gaan op 10 en 17 maart de strijd aan in Simplon

Tekst: Peggy Bouwer Foto's: André Eggens, Jasper Bolderdijk, Jan Lenting en Niels Knelis Meijer ,

Februari was een spannende maand voor de veertig lokale muziekacts die deelnamen aan de acht voorrondes van de POPgroningen Talent Award. De vakjury heeft er de beste acht acts uit gepikt die door mogen naar de halve finales. Op 17 maart wordt bekend welke vier bands in de grote finale tegen elkaar zullen strijden. We kunnen maar één ding concluderen: de strijd om de POPgroningen Talent award is in volle gang!

De T van talent zit weer in de maand, en dat betekent dat de acht halvefinalisten van de POPgroningen Talent Award bekend zijn! Franky Age, Lars Koehoorn, Hollow Men, Vera’s Charm, Kira, The Mandrills, The Movement en Ten Years Today zijn de gelukkige winnaars van de voorrondes die in februari plaatsvonden. Deze acht acts gaan de strijd op 10 en 17 maart met elkaar aan in Simplon. Speciaal voor de talentspotters onder ons volgt hieronder de essentiële informatie over de twee aankomende halve finales van de POPgroningen Talent Award.

Wie, wat, waar, wanneer?

1e Halve finale - 10 maart:
Frankie Age – Frisse, ‘catchy’ popsongs
Lars Koehoorn – Singer-songwriter in het popgenre
Hollow Men – Alternatieve rock met akoestische basis
Vera’s Charm – Eigenzinnige indierock met een rauw randje

2e Halve finale – 17 maart:
Kira – Vrolijke popmuziek
The Mandrills – Alternatieve rockband met spannende invloeden
The Movement – Rock zonder poespas
Ten Years Today – Intelligente garagerock

Elke band krijgt twintig minuten de tijd om de jury en het publiek voor zich te winnen. Uit de twee halve finales worden in totaal vier finalisten gekozen. Uiteindelijk vindt de grote finale van de POPgroningen Talent Award plaats op 22 april in Vera. Dat wordt een dag met een lach en een traan, want zoals Mini Playbackshow-host Henny Huisman altijd zong, kan er bij elke wedstrijd maar één de winnaar zijn.

Een winnaar die op 22 april zonder twijfel blij gestemd huiswaarts keert, want de winnende act krijgt onder andere een coachingstraject door een popprofessional, een aantal optredens op onder andere Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen en deelname aan de SENA performers POPnl Awards 2017 in de Melkweg.

Winnaars vorige edities

Dat de winnaar van de POPgroningen Talent Award een glansrijke muziekcarrière tegemoet gaat, hebben de winnaars van de voorgaande edities bewezen. Zo is de band Orange Skyline, die er in 2013 met de prijs vandoor ging, recentelijk genomineerd voor een Edison Award en zijn de mannen binnenkort te bewonderen in de Heineken Music Hall als voorprogramma van Noel Gallagher. Inderdaad, de voormalig gitarist en songwriter van Oasis.

Ook de winnaars van het jaar daarop, The Blind Roofers, gaan als een speer. Zij presenteerden begin deze maand hun nieuwe EP in Vera. Vikings in Tibet, de winnaar van vorig jaar, speelde in januari voor de derde keer op rij op Eurosonic. Ook zeker niet verkeerd. Het moge duidelijk zijn: de POPgroningen Talent Award kan als een mooie springplank dienen. 

Ook benieuwd wie er dit jaar weer met de felbegeerde award vandoor gaat? De halve finales vinden op 10 en 17 maart plaats in Simplon en starten om 20.30. Op 22 april staan de finalisten in Vera.