#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: View for a Day

"Eerder hadden we de befaamde bierrepetities op zaterdagmiddag"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: View for a Day.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen naast onze officiële Grunnsonic-show nog een heel aantal andere gigs tijdens ESNS. Hier een overzichtje:

Woensdag 13 januari, D’arc in Café the Crown
Woensdag 13 januari, Altersonic in de Drie Gezusters
Donderdag 14 januari, Grunnsonic in Het Pakhuis
Vrijdag 15 januari, Qbuzz Sessions*
Vrijdag 15 januari, Live @ Simone FM
Zaterdag 16 januari, Instore bij De Jongens van Hemmes*
Zaterdag 16 januari, Freesonic in de De Toeter
*Akoestisch

Houd vooral onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Wat voor muziek maken jullie?
Stevige rockmuziek met catchy melodielijnen, waarbij de muziek even aansprekend als uitdagend is!

Hoe is View for a Day ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
View for a Day is ontstaan uit de krachtenbundeling van de gebroeders Hof en Klompmakers. We spelen nu voor het derde jaar live, daarvoor deden we de befaamde bierrepetities op zaterdagmiddag.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Poeh! Een greep uit een enorme vijver. Simon Neil, frontman van Biffy Clyro. Dave Grohl van The Foo Fighters et cetera. Deze gasten zijn de belichaming van een gezonde dosis kneitervette rock, zonder daarbij de clichés aan te snijden.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
We hebben een aantal hele toffe gigs mogen doen waaronder Eurosonic 2015, het Bevrijdingsfestival Groningen en Radio Veronica in december. Ook zijn we geselecteerd voor de kwartfinales van de Grote prijs van Nederland. Daarnaast hebben we twee singles uitgebracht waarvan de laatste, Bridges, de lat qua muzikaal niveau een stuk hoger heeft gelegd.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Groots. We komen eind januari/ begin februari met een nieuwe single en die zal in maart opgevolgd gaan worden door onze nieuwe EP. Met deze nieuwe EP willen we in de Popronde belanden en zorgen dat we meer het land in kunnen.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat we een beter, geheel vernieuwd, View for a Day gaan laten zien. We zullen een show gaan geven waar je van je sokken wordt geblazen!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hopen allereerst gewoon aan het publiek de dikke show te kunnen geven die we voor ogen hebben. Daarnaast willen we ons laten zien aan bijvoorbeeld een deel van de selectiecommissie van de Popronde. Belangrijkst is om gewoon een heel erg tof Grunnsonic ervan te maken!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
We zouden in 2016 graag de grote drie van Groningen aan willen stippen, of het nou in de vorm van support-act is of een soort co-headline. Vera, Simplon en de kleine zaal van De Oosterpoort zijn in 2016 een doel op zich.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Onze buddies van Animal Antics zijn altijd in voor een feestje. Ga ze checken! Ook Vikings in Tibet vinden we te gek, een echte aanrader.