#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: The Boombox

"Doe jezelf een plezier en kom springen op onze heerlijke vibes!"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Boombox.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen op vrijdag 15 januari in de Buckshot.

Wat voor muziek maken jullie?
We zijn een liveband met twee vocalisten en we maken Engelstalige hiphop met verschillende invloeden zoals jazz en funk. We proberen er een nieuwe draai aan te geven om zowel jong als oud publiek te entertainen.

Hoe is The Boombox ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
The Boombox bestaat ongeveer sinds 2012 en is begonnen als een schoolproject van onze vorige pianist Mr. Boom. Inmiddels is hij tuinier geworden en hebben wij besloten om dit concept naar een volgend niveau te tillen.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Dat zal per persoon verschillen. Die van mij (Mongoose) is momenteel Kendrick Lamar, omdat hij voor mijn gevoel de beste lyricist is op dit moment. Ik denk dat onze gitarist, Jimi Hendrix als held heeft. Daarnaast werden Robert Glasper en Relax ook genoemd door onze bandleden! We kunnen voor de band zeggen dat we geïnspireerd zijn door The Roots. Een succesvolle hiphopband die zowel muzikaal gezien als band (met soul en hiphop achtergronden), als tekstueel gezien een hoog niveau halen. Daarnaast hebben ze met vette acts samengewerkt zoals Erykah Badu, Mos Def en John Legend. Tot slot reken ik het album The Wake Up met John Llegend als een classic album. Er staan te gekke remakes van soul classics op met mooie aanvullingen zoals de rap-stukjes op sommige tracks.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
Best veel goede dingen. Mongoose had net De Grote Prijs van Nederland gewonnen, en had op dat moment besloten om The Boombox mee te nemen in het traject wat hem te wachten stond. Zo hebben we samen een volwaardige liveshow mogen maken in samenwerking met Akwasi (Zwart Licht), Gaétan (consultant) en PMP (Melkweg/Paradiso), en zo hebben wij onze eerste twee liveshows in de Melkweg mogen spelen! Ook hebben we meegedaan aan de Popronde en hebben we aardig wat shows gespeeld. Daarnaast is 2015 natuurlijk ook het jaar dat we onze eerste EP en video hebben uitgebracht.

Wat zijn de plannen voor 2016?
De plannen zijn om een nieuw project op te starten en daar dus veel nieuwe nummers voor te maken. Los van The Boombox heeft Mongoose het ook druk met een ander project waar we heel binnenkort wat van zullen horen, en het zou zomaar zo kunnen zijn dat we onze krachten daarmee bundelen!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat we supergezellig zijn en omdat we houden van een feestje. We hechten heel veel waarde aan onze liveset omdat we vinden dat deze nog beter is dan de nummers die we op cd hebben. Dus mocht je de cd überhaupt een keer gehoord hebben, dan moet je jezelf écht een plezier doen en komen springen op deze heerlijke vibes!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Voor mij persoonlijk (Mongoose) hoop ik gewoon dat we veel plezier gaan maken en toffe shows kunnen bekijken. Ik hoop natuurlijk ook dat Dr. Dre zich ergens verstopt heeft in de zaal, maar daar gaan we maar niet van uit. Kortom hopen we vele toffe acts te checken en hopen wij gewoon dat jullie zullen genieten van onze show!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Het hoofdpodium van de KEI-week op de Grote Markt lijkt me een supertoffe mijlpaal. Volgens mij heeft onze bassist het al een keer geflikt! Ook de grote zaal van De Oosterpoort is een hele fijne locatie natuurlijk!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We zijn benieuwd naar Drico, omdat hij nu echt een solocarrière probeert op te bouwen en we hopen dat dat goed voor hem uitpakt. Mongoose kent hem voornamelijk als producer achter de schermen, maar wist natuurlijk al lang dat hij kon rappen, en dat vroeger zelfs ook deed. Ook Mulu en Mr. Memoir vinden we tof. Ze hebben allemaal een eigen sound en dat vinden wij belangrijk.