#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: The Blind Roofers

"We weten inmiddels beter waar we voor staan en wat we willen bereiken"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Blind Roofers.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
De shows die we tot nu toe hebben staan, zijn:

Woensdag 13 januari, 17:00 uur in The Barn (Damsterplein)
Woensdag 13 januari, 19:15 uur in Chaplin's Pub
Donderdag 14 januari, 14:00 uur, MASMAS++
Donderdag 14 januari, 20:45 uur in The Dog’s Bollocks
Donderdag 14 januari, 23:45 uur in De Walrus
Vrijdag 15 januari, 20:00 uur in Café The Crown
Zaterdag 16 januari, 14:30 uur in The Barn (Damsterplein)

Houd vooral onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

Wat voor muziek maken jullie?
DamsterDelta rock ‘n roll/americana. Muziek met veel invloeden, kleuren en sferen uit de jaren 60-70. Come and see for yourself!

Hoe is The Blind Roofers ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
De band is ontstaan vanuit een gezamenlijk verlangen om muziek die in de jaren zeventig nog niet gemaakt is, nu alsnog te maken. We willen de onbereikbaarheid van nostalgie omzetten naar bereikbare muziek die een ontsnapping aan de alledaagse wereld biedt. Van swingend en vrolijk naar zwaar en verdrietig. Veel muziek van de band berust, al dan niet bewust, zowel muzikaal als tekstueel op tegenstellingen.

De band bestaat sinds 2013. Na luttele optredens kwamen we in de stroomversnelling van de POPgroningen Talent Award terecht, iets wat ons veel heeft opgeleverd en waar we veel van geleerd hebben.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
We hebben niet één muzikale held. Wel komen bijna al onze helden van oud vinyl. CCR, Bob Dylan, The Beatles, Leon Russel de Stones en vele anderen.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
Van veel geweldige shows door heel Nederland, zoals Oerol, ESNS en de Melkweg, tot aan het uitbrengen van onze eerste single Lemons. We zijn gegroeid. We weten inmiddels beter waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Na ESNS zal alle energie gericht worden op de EP-release op 4 maart. Daarnaast willen we in 2016 een stapje hoger gaan in festivals en gaan wij ons best doen om geselecteerd te worden voor de Popronde in het najaar!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
We hebben net een nieuwe single uit, genaamd Lost in Wander. Deze single is als video op deze pagina te checken, maar de live-ervaring is wat telt bij The Blind Roofers. Zorg er daarom voor dat je onze nieuwe single en onze andere nummers live komt meemaken op de bovengenoemde speeldata en laat je helemaal gaan!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Zalen/tenten/cafés met enthousiast muziekpubliek, zodat ze ons thuis nog eens opzoeken en nog een keer komen, als ze zien dat we weer in de buurt spelen. Daarnaast willen we er weer mooie boekingen aan overhouden.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Vera is altijd een geweldige plek om te spelen, De Oosterpoort zou natuurlijk ook heel vet zijn. Verder spelen we als roofers graag op daken en daar zijn er genoeg van in Groningen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We vinden veel Groningse acts erg tof, maar voor ons is Franky Age natuurlijk nog steeds een laiverd!