#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: The Anti-D's

"Eigenlijk zijn we met z'n vieren een collectief van falers op het voetbalveld"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Donald van Tol ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Anti-D's.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 13 januari om 22:30 uur tijdens Grunnsonic in Cleopatra
Woensdag 13 januari om 0:15 uur tijdens de Faktum 51 showcase in het Pakhuis
Vrijdag 15 januari om 14:15 uur tijdens een akoestische Qbuzz-sessie vanaf het busstation

Wat voor muziek maken jullie?
Wavey post-punk, al hebben de nieuwe nummers veel meer catchy Britpop-elementen. Je schoonmoeder kan je beter nog steeds thuis laten!

Hoe is The Anti-D’s ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Ken je die reclame over Pieter(tje) van den Hoogenband die maar even moest wisselen tijdens de voetbalwedstrijd? Eigenlijk zijn we met z'n vieren een groot collectief van falers op het voetbalveld. Toen we het zoveelste volledige seizoen op de bank moesten doorbrengen, besloten we dat we maar beter wat anders met onze tijd konden gaan doen. Van het ene bandje kwam het andere en zo ontstond in 2013 uiteindelijk The Anti-D’s. Sinds kort focust onze oude bassist, Jan, zich meer op andere projectjes en is Leon nu verantwoordelijk voor de rondvliegende basgitaren!

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Tja, dat zijn er natuurlijk superveel. Alex Turner (Arctic Monkeys) en Julian Casablancas (The Strokes) zijn in ieder geval onze grootste voorbeelden! Die gasten zijn tekstueel geniaal en weten iedere plaat weer iets nieuws te doen.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
2015 heeft vooral veel optredens en nieuwe nummers voortgebracht. Het persoonlijke hoogtepuntje daarbij was toch wel de support voor The Bohicas afgelopen oktober. Het is natuurlijk sowieso supervet om voor een Britse band te openen, maar dit was ook meteen de eerste gig met een nieuwe bassist. Als zo’n optreden dan goed gaat, is de koelkast van Simplon nooit vol genoeg!

Wat zijn de plannen voor 2016?
Op dit moment zijn we volop nummers aan het opnemen voor een EP die in 2016 verschijnt. Wanneer die precies verschijnt weten we niet, maar kort na Eurosonic komen we in ieder geval met de eerste single! Oh ja, onze videoclip die een jaar geleden van YouTube werd gehaald omdat we ineens 100 keer meer views dan onze andere video’s haalden? Zo één gaan we komend jaar nog een keer maken. Het zou mooi zijn als die dan wel op YouTube blijft staan! Verder gaan we keihard ons best doen om te worden geselecteerd voor de Popronde; anders gaan we weer terug naar het voetbalveld.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Naast dat wij ook wel eens voor een redelijk gevulde zaal willen spelen, hebben we een flinke lading nieuwe nummers. Onze single releasen we nog niet tijdens Grunnsonic, maar we gaan er wel iets leuks mee doen! De mensen die naar ons optreden komen, hebben in ieder geval een grote kans om met iets extra’s naar huis te gaan. Daarnaast laat Martin vanaf nu zijn baard staan. Dat resultaat willen we allemaal wel zien natuurlijk.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hopen op één grote zweterige bedoening en dat we de mensen van de Popronde flink hebben kunnen overtuigen!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Een goede vriend, Ruben Huizing (Faktum 51), heeft een appartement aan de Grote Markt en dus ook een enorm dakterras aan de Grote Markt. Het idee is waarschijnlijk al cliché, maar daar zouden we wel eens een tof feestje willen geven. De gemeente zal ongetwijfeld minder enthousiast zijn, dus daarom zullen we eerst de grote zaal van Vera eens op ons verlanglijstje zetten. De sfeer daar is supertof en als Groninger band moet je daar toch ooit eens hebben gespeeld.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Als we nu een paar namen missen, worden we vast klootzakken gevonden. Kijk, we kennen de jongens van View for a Day en Animal Antics vrij goed doordat we in dezelfde omgeving zijn opgegroeid. Het is dus altijd tof om met deze bands bier te drinken en te zien hoe hun optredens gaan. Een band die we nog niet eerder hebben gezien, maar waar we erg benieuwd naar zijn, is De Kat. Tja, eigenlijk is er maar een manier om te weten te komen wie zij zijn, dus moeten we ze nu wel even gaan checken.