#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: City of Life

"2015 was echt ontdekken en experimenteren"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: City of Life.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
City of Life speelt donderdag 14 januari om 20:45 uur in de Buckshot.

Wat voor muziek maken jullie?
“Het laat zich het beste omschrijven als stadionrock, groots opgezette songs die snel de vergelijking met Kings of Leon of een U2 in de jaren ‘80 oproept. Met goed doordachte composities en sterke drumpartijen” - POPgroningen -

Hoe is City of Life ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
De band is min of meer ontstaan door een idee te creëren en daar de juiste mensen bij te vinden. Beide gitaristen en de bassist zijn gaan schrijven, schrijven en nog eens schrijven, en na een tijd kun je niet anders dan die band compleet maken en het maar gewoon gaan doen. 29 december 2014 was die dag, dat er ineens vijf mensen bij elkaar zaten, die elkaar niet allemaal kenden maar wel dat zelfde idee deelden.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Muzikale helden zijn soms moeilijk te benoemen, het aanbod is zo enorm groot en je neemt daarvan stukjes mee in je leven. Ook mensen en genres die niet vanzelfsprekend op je aansluiten kunnen nog wel op je pad komen en enorme inspiratie geven. Ik (Michel) heb wel een groot respect voor bands/acts die het gewoon al jaren volhouden. Ik heb niks met eendagsvliegen; vaak kun je dat bij de eerste of tweede track al horen. Maar soms heb je bands waar je hoopt op groot succes en meer, meer, meer, maar dan gaat het als een nachtkaars uit.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
2015 was echt ontdekken en experimenteren. City of Life kwam binnen en zette zichzelf, met hun tweede optreden, supersterk neer in de halve finale van de POPgroningen Talent Award. Het was veel proberen, maar ook een superoptreden op Kadepop geven waar het publiek stond te dringen om een glimp op te vangen van wat er binnen gaande was. En uiteindelijk eindigden we in de studio voor onze eerste single.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Zoals hierboven vermeld komt de eerste single eraan, en later zal er nog meer volgen. Als je nog maar kort bezig bent is het gewoon lastig jezelf neer te zetten bij podia en festivals. We hopen mensen heel blij te maken met die single.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Wat we tot nu toe veel gehoord hebben is dat mensen die ons gezien hebben vooral echt enthousiast waren dat ze erbij waren. En de rest van de wereld van hun moet horen wat ze gemist hebben. Het unieke stemgeluid van Indy is opvallend en hoewel we op directe ramkoers liggen met andere bands, komt toch de term 'melting pot' van pas, wat net een andere vibe geeft.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Exposure en overtuiging. Het is gewoon waar dat je als beginnende band, die niet inspeelt op een openliggend gat, moeilijk een plek vindt. We kunnen ons hier laten zien, hopelijk mensen overtuigen van wat we doen en iedereen warm maken voor onze aankomende single.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De meesten van ons hebben alle zalen, kroegen en podia in Groningen wel gehad. Ik weet zeker dat de grote zaal van De Oosterpoort door nog niemand van ons bespeeld is, dus misschien is dat een mooi streven voor de toekomst. Wat ons leuk lijkt is eens een keer op een alternatieve locatie te spelen die nog niet door iedereen al gedaan is, zoals het glazen trappenhuis van het Gasuniegebouw of misschien het infoversum?

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We hebben ons niet kunnen verdiepen in alle bands, maar de laatste single van View for a Day was wel heel tof en zeker de moeite waard. Dat is een band die de muzikale grenzen verlegt tussen alles popbandjes, maar wel op een manier dat het popmuziek blijft. Het zijn toffe jongens en super-muzikanten.