Strijd om felbegeerde POPgroningen Talent Award barst weer los

Jong en oud talent vecht om eer en bekendheid

Tekst: Redmar Bosma Foto's: Jan Lenting ,

Op 5 februari trappen de eerste muzikanten weer af voor de jaarlijkse POPgroningen Talent Award. Tijdens deze populaire bandbattle kan jong en oud talent zich op een ideaal podium 'in the picture' spelen bij groter publiek. De voorrondes worden tot en met 27 februari gehouden. Een professionele jury zal bepalen welke band, singer-songwriter of ander muzikaal talent de halve finaleplaatsen in Simplon bemachtigt, om vervolgens te beslissen wie er in de grote finale in Vera komt.

Naast de onmetelijke eer levert het winnen van de POPgroningen Talent Award verscheidene optredens op. Zo geven Bevrijdingsfestival Groningen en Eurosonic de titelhouder de ruimte om daar voor een nog groter publiek te spelen. Bovendien gaat de winnaar van POPgroningen automatisch door naar de finale van Sena Performers POPnl Award. Daarbij zal in de Melkweg de strijd worden aangegaan met ander muzikaal talent uit Nederland.

De winnaar krijgt tevens de mogelijkheid om een jaar lang met een professional uit de popmuziek aan de slag te gaan. Door deze begeleiding leert de winnaar nog beter om alles uit de kast te halen en alle mogelijkheden te benutten om zo verder te kunnen klimmen op de muzikale ladder.

Voor het publiek is POPgroningen Talent Award natuurlijk weer een mooie kans om in een sfeervolle setting nieuw potentieel te ontdekken. Waar en wanneer de voorrondes precies zijn, staat in het overzicht hieronder weergegeven.

Voorronde #1
5 februari, 20:00, Bij Vrijdag, Groningen

LINE-UP
Drico
Lars Koehoorn
Sheepskin Wolves
Vinco

Dino's Rock

Voorronde #2
6 februari, 20:00, Cultureel centrum Agora, Leek

LINE-UP
Franky Age
Laws of Motion
McSallySwag
Savannah Music
The Big Top

Voorronde #3

12 februari, 20:00, Bar Meneer Jansen, Appingedam

Line-up volgt!

Voorronde #4
13 februari, 20:00, Hotel Parkzicht, Veendam

Line-up volgt!

Voorronde #5
19 februari, 20:00, Jeugdsoos de Pluu, Winsum

Line-up volgt!

Voorronde #6
20 februari 20:00, Buurtcentrum Avalon, Zuidhorn

Line-up volgt!

Voorronde #7
26 februari, 20:00, Boelie's Pub, Winschoten

Line-up volgt!

Voorronde #8
27 februari, 20:00, Sportlaan 6, Uithuizen

Line-up volgt!