Bass-feest OffCourse keert terug voor tweede editie

Vertrouwde maar stevige line-up voor liefhebbers van het bassgenre

Tekst: Romanie van Ek Foto's: André Eggens ,

Bassmuziek leeft in de stad. 3voor12 groningen sprak eerder met Gert Blok, mede-organisator van OffCourse, die voorspelde dat Groningen toe was aan een nieuw bassfeest in Simplon. Die voorspelling is uitgekomen, want het is komende zaterdag namelijk tijd voor een nieuwe editie van de avond vol beats, trap, footwork en future bass. Verschillende dj's krijgen die avond de mogelijkheid om hun eigen invulling te geven aan het genre.

Zo zullen de mannen van het alom bekende Noisia tijdens deze avond met een beats-set laten zien dat hun voorliefde voor muziek veel verder gaat dan drum and bass alleen. Ook Bananaz, die al eerder producties deed voor Kraantje Pappie en Roelie Vuitton, zal op geheel eigen wijze een set voor zijn rekening nemen.

De jongens achter de Bassfacefeesten, Abel Busz en Sietse van de Riet, zullen deze tweede editie debuteren als Bikkelneck met wat rustigere en experimentele bassmuziek dan we van hen gewend zijn. Tenslotte zullen residents Beatstra én natuurlijk Gert Blok zelf ervoor zorgen dat je kunt genieten van het wat hardere werk en tegelijkertijd een goede update krijgt van de nieuwste platen in het bassgenre. Dus voor iedereen die zit te wachten op een avond vol elektronische bass: het belooft zaterdag een zeer gevarieerde avond te worden!

OffCourse: 27 februari 2016, aanvang 23:59 in Simplon. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Simplon.