Smullen in Vera met drie nieuwe bands van Burger Records

“Like musicians on the Titanic, they’re going down, playing to the cold bitter end”

Tekst: Chinouk de Haan Foto: Atze de Vrieze ,

Het Californische label Burger Records zette zichzelf al flink op de kaart met bands als Black Lips, together PANGEA, Mozes and The Firstborn en het Groningse traumahelikopter. Binnenkort komt het label met drie nieuwe bands naar Nederland. De namen Apache, Slick en Big Tits doen in eerste instantie misschien denken aan dames van lichte zeden, maar nee! Het zijn bands die je op 25 augustus voorgeschoteld krijgt in Vera.

Burger Records werd in 2007 opgericht door Sean Bohrman en Lee Rickard, twee leden van de band Thee Makeout Party. Het label staat bekend om zijn cassettebandjes. Veel bands die bij Burger Records tekenen, brengen hun muziek uit op de retro geluidsdrager. Het is dus de hoogste tijd om je oude cassettespeler weer eens van zolder te trekken.

San Fransisco is al veel langer een goede spot voor muzikaal talent. Dit is dan ook de plek waar de trashy garagerockband Apache is ontstaan. Label King Rocker Records beschrijft de band als: "Like musicians on the Titanic, they’re going down, playing to the cold bitter end. Om een lang verhaal kort te maken: de kakkerlakken in je vloerplanken. Je kunt ze proberen uit te roeien, maar je bent waarschijnlijk beter af door te verhuizen en je huis in de fik te steken." Dat belooft wat!

De jongens van Slick omschrijven hun muziek als glampunk-rock-'n-roll. Met titels als I Hate Girls en Mother Fucker! blijft er weinig ruimte over voor speculatie over de onderwerpen van de songteksten. Het gezelschap deelt een duidelijke voorkeur voor leren jasjes en ouderwetse rock-’n-roll.

Als je je band Big Tits noemt, accepteer je dat mensen je moeilijk op internet kunnen vinden. De bandnaam googelen is voor sommigen dan ook een aanrader, maar geeft niet per se meer informatie over de glampopband uit Brooklyn. Wél is single Ex-Repeater te beluisteren op YouTube. De heren doen nog enkele andere plekken aan in het land, maar dit is de enige show in Groningen. Mis deze kans op een heerlijke Amerikaanse avond vol bier, zweet en rock-’n-roll dus niet!