Puike Prijsvraag: win kaarten voor Lucky Fonz III

"En dan denk ik steeds aan Groningen, mijn op één na favoriete stad"

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Atlynn Vrolijk en Jelmer de Haas ,

Otto Wichers, maar voor de meesten Lucky Fonz III, is allround cabaretier, televisiemaker en singer-songwriter. Hij timmert al ruimschoots tien jaar aan de weg en zal daar nog ongetwijfeld tien jaar bij aantimmeren. Met het uitbrengen van zijn zesde album In Je Nakie eerder dit jaar, doet Lucky een rondje Nederland met hier en daar een uitstapje naar België. Op 14 april staat Lucky Fonz III in Vera en 3voor12/groningen mag 1x2 kaarten weggeven!

Tussen de Engelse bluesalbums door, verrijkt Lucky Fonz III met Hoe je Honing Maakt en In je Nakie het bijzondere assortiment van de hedendaagse Nederlandse muziek. Met In je Nakie wordt maar weer eens duidelijk dat Lucky Fonz's humor nog steeds op scherp staat en dat het woord schaamte niet in zijn vocabulair voorkomt. Genrespecifieke muziek komt tevens niet in het woordenlijstje van de singer-songwriter voor: het album is een rare mix van gabber, drum and bass, ska en hiphopbeats en lijkt op één of andere manier toch te kloppen.

In het voorprogramma staat het Groningse duo The New Poor. Ze omschrijven zichzelf als romantisch-realistische troubadours: "Een beetje melancholiek met harmonische zang. Het is wel echt luistermuziek." De vergelijking met Of Monsters and Men is wellicht op zijn plaats, en dat is niet alleen vanwege het jongen-meisje duo aspect.

Als jij samen met je wederhelft gratis bij dit concert aanwezig wilt zijn, vertel ons dan wanneer jij voor het laatst uit je comfortzone bent gestapt - alsof je in je nakie stond. Stuur je antwoord voor woensdag 13 april 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl en wie weet ben jij de winnaar die wint!