Vera brengt ode aan striptekenaar Peter Pontiac

Begin 2015 overleden Pontiac was nauw betrokken bij muziekwereld

Tekst: Jesse Havinga Foto's: Harold Zijp ,

Op 20 januari 2015 overleed Peter Pollman, die onder het pseudoniem Peter Pontiac bekend was als begenadigd (strip)tekenaar. Zijn interesse lag altijd bij de underground, niet alleen wat betreft strips maar ook wat betreft muziek. Hij was onder andere betrokken bij OOR, Muziek Expres en maakte vele albumhoezen en posters voor bands. Als ode aan de man organiseert Vera een expositie van zijn werk.

Peter Pontiac heeft een hele hoop hedendaagse striptekenaars, kunstenaars en vormgevers geïnspireerd. Van 17 april tot 15 december is Pontiac Forever: A tribute to Peter Pontiac te zien in Vera: een expositie van het werk van Pontiac en vele anderen die door hem beïnvloed zijn. In Vera huist al jaren het 'verhip een stripmuseum' – de vaste bezoeker kent de strips aan de muren. Als poppodium met een liefde voor vormgeving en cartoons was het dus niet meer dan logisch om een expositie aan deze grote naam te wijden.  

Tijdens de opening van de expositie zullen er ook een aantal optredens plaatsvinden. Ottoboy, een eenmansformatie uit Amsterdam die lekkere old school rock-'n-roll maakt zal als eerste spelen. Daarna komt Ricky van Duuren, tevens cartoonist en momenteel lid van de band My Friend Television, een solo-optreden geven. Daarnaast is er poëzie van Peter van der Wal, muzikale lijm van DJ 7 Itch en natuurlijk enorm veel strips.

De expositie in Vera opent op 17 april om 15:30 uur en kost alleen een maandkaartje (à 1,50 euro) om te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de site van Vera.