Feestelijk benefiet in De Biotoop te Haren

Kunst, workshops en muziek om geld in te zamelen voor de vluchtelingen in Calais

Tekst: Jesse Havinga Foto's: Harold Zijp en Jasper Bolderdijk ,

In de woon- en werkgemeenschap De Biotoop vindt zondag 6 september een benefietevenement plaats met het doel zoveel mogelijk geld en bruikbare spullen in te zamelen voor de vluchtelingen in Calais. Hiervoor zijn donaties natuurlijk welkom, maar er is ook een grote kunstveiling waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat. Daarnaast zijn er workshops, kan je er lekker eten en is er livemuziek.

Calaid-Haren, zoals het evenement heet, begint om 14:00. Vanaf die tijd kun je bruikbare spullen inleveren en speelt dj-duo De Nachtvlinders een set. Na de kunstveiling begint om 17:00 een serie originele en interessante bandjes. Allereerst is daar Doggy Few, dat onversneden Ierse folk speelt. De leden van de band zullen daarnaast ook met alle ingezamelde spullen naar Calais rijden. Koude Kermis, dat na Doggy Few optreedt, speelt experimentele rootsmuziek met ondere andere een zingende zaag. 's Avonds is het feesten geblazen, als Flannery en HoppaH! spelen. Eerstgenoemde band speelt ook Ierse folk maar dan met flinke rock en zelfs punkinvloeden. HoppaH! zal de avond afsluiten met hun mix van springerige ska en zigeunermuziek.

Al dit vindt aankomende zondag, 6 september, plaats in de F-vleugel van De Biotoop in Haren. Entree is gratis, al worden donaties natuurlijk zeer gewaardeerd. Kijk voor meer informatie over doneren en het programma op de website van Calaid-Haren.