Vacature: 3voor12 groningen zoekt nieuwe Chef

Kom jij onze kernredactie versterken?

Redactie 3voor12 groningen ,

Zit aanpakken in je bloed? Ben je iemand die anderen enthousiasmeert? Organiseerde jij op de basisschool al de knikkercompetitie? Ben je een duizendpoot die snel schakelt en flexibel is? Heb jij een grote interesse in de Groningse muziekscene en wil je deze beter leren kennen? Dan is de redactie van 3voor12 groningen op zoek naar jou!

Als Chef zorg je ervoor dat er aandacht wordt besteed aan de relevant zaken in de Groninger muziekscene. Je filtert inkomende persberichten en voorstellen van leden van de afdeling op relevantie en gaat zelf actief op zoek naar onderwerpen om aandacht aan te besteden. Je coördineert een team van schrijvers en fotografen om ervoor te zorgen dat over de gekozen onderwerpen artikelen geproduceerd worden, binnen de daarvoor gestelde deadlines. Je zit redactievergaderingen met de schrijvers en fotografen voor en begeleidt nieuwe schrijvers door hun proeftraject. Daarnaast ben je als Chef onderdeel van de kernredactie, medeverantwoordelijk voor de koers van de afdeling en van daaruit ambassadeur in de Groninger muziekscene.

In de functie van Chef voor 3voor12 groningen zoeken we iemand die boven alles over een hands-on mentaliteit beschikt. Het Chef-zijn is vooral een zaak van aanpakken en doorpakken. Je dient daarnaast over goede coachingsvaardigheden te beschikken en flexibel te zijn. Ervaring binnen een webredactie en met schrijven is een pré maar geen vereiste. Kennis van de Groninger muziekscene is eveneens een pré; interesse in de Groninger muziekscene is essentieel.

Binnen 3voor12 groningen kom je terecht in een enthousiast team met een gezamenlijke passie voor taal, beeld en muziek. Je doet ervaring op in tal van zaken als schrijven, coachen en coördineren, en leert hoe een webredactie functioneert. Je wordt daarbij gecoacht door collega-chefs en hoofdredacteuren. Naast het feit dat het ontzettend leuk en leerzaam is, biedt het een mooie aanvulling op je cv.

Interesse? Mail je motivatie en cv voor 1 december naar redactie@3voor12groningen.nl.

3voor12 groningen is de Groningse redactie van 3voor12, de muziektak van de VPRO en tevens het grootste online muziekplatform van Nederland. Door middel van verslagen, interviews, nieuwsartikelen, video-items, achtergronden, concertrecensies, aankondigingen en reportages streeft de redactie van 3voor12 groningen, met een groep enthousiaste vrijwilligers, ernaar om zo volledig mogelijk verslag te doen van de Groninger muziekscene.