Puike Prijsvraag: win kaarten voor The Slow Show

A-typische popband uit Manchester komt naar Vera

Tekst: Esmée Koeleman Foto: Luuk Denekamp ,

Vrijdag 27 november staat de vijfmansformatie The Slow Show in Vera. De sombere, melancholische sound van de band creëert op een bijzondere manier een mooi en warm gevoel bij de luisteraar. Fans van de Amerikaanse alternatieve folkrock zullen hun vingers aflikken bij deze The National-achtige band. Met de americana-/folkartiest Ian Fisher als voorprogramma wordt het een indrukwekkende avond waar 3voor12 groningen 2x2 kaarten voor mag weggeven!

Zonder ook maar een EP uit te hebben gebracht, kreeg de Britse band al ruimschoots airplay op BBC 6 Music en Radio 2. Bovendien raakten er op de eerste Europese tour al verschillende zalen uitverkocht. Na het concert van The Slow Show op Eurosonic 2015 openden nog veel meer deuren voor deze vijf heren. De verwachtingen voor wat de band nog meer in petto heeft, zijn dus hoog.

Na twee EP's bracht de a-typische popband afgelopen maart het debuutalbum White Water uit, dat door velen als 'ongelooflijk divers en krachtig' ontvangen werd. Veel nummers op het album zijn niet opgebouwd volgens de klassieke couplet-refrein-structuur. Vaker zijn het zorgvuldig opgebouwde en lang uitgesponnen werken, die pas ontladen wanneer de drummer of trompettist uit de melodie stapt en er een flinke slag of blaas op geeft.

Wil jij helemaal gratis en voor niks bij dit concert aanwezig zijn? Stuur dan vóór dinsdag 24 november 12.00 uur een mailtje naar prijsvraag@3voor12groningen.nl waarin je uitlegt waarom jij dit concert niet mag missen!