Puike prijsvraag: Akwasi + Mongoose

Win vrijkaarten voor rapper Akwasi in Simplon

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Jostijn Ligtvoet en André Eggens ,

De Nederlandse rapper Akwasi, ook wel bekend van hiphopcollectief ‘Zwart Licht’, is onlangs verder gegaan als solo-artiest. Met zijn ontroerende, poëtische liedjes die ook nog eens dansbaar zijn, vult hij vrijdagavond 15 mei de grote zaal in Simplon. De Groningse hiphopper Mongoose – de eerste Groninger die in het bezit is van De Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop – verzorgt het voorprogramma. Lees snel verder als jij dit optreden gratis en voor niets mee wilt maken!

Nadat Akwasi in aanraking kwam met het oeuvre van zanger en cabaretier Bram Vermeulen, was hij meteen verkocht. Eind 2014 bracht Akwasi zijn debuutalbum Daar ergens uit, als ode voor Vermeulen die in 2004 plotseling overleed. Het album is gevuld met nummers van of geïnspireerd door Bram Vermeulen die Akwasi op een geheel eigen wijze heeft bewerkt tot poëtische hiphop-popnummers. Het album belandde in de Hiphop Album Top 3 van 2014, samen met Typhoon en Rico & A.R.T.

Samen met zijn live-band komt Akwasi aanstaande vrijdag Simplon op zijn kop zetten. Als jij vrijkaarten wilt winnen voor dit optreden, laat ons dan weten waarom je hier bij moét zijn. Stuur jouw originele antwoord voor 14 mei 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl en win twee kaarten!