Line-up Noisia Invites Festival bekend

Camo & Krooked, Funtcase & Cookie Monsta, Ed Rush & Optical e.a. op zomerfestival

Tekst: Jan-Martijn Huitema Foto's: André Eggens ,

Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger begonnen in 1998 op een zolderkamer in Groningen met het maken van elektronische muziek. Onder de naam Noisia heeft het drietal inmiddels wereldwijd zijn sporen verdiend, zowel met eigen tracks als met producties en remixes voor gevestigde internationale namen (Korn en The Prodigy). Deze zomer organiseert Noisia een eigen festival waarvan vandaag de complete line-up wordt gepresenteerd.

Clubtour

Het organiseren van een eigen festival is een stap die niet zomaar uit de lucht valt. Het Noisia-collectief heeft onder de naam ‘Noisia Invites’ al een eigen (wereldwijde) clubtour. Naast het draaien van hun eigen set vervult Noisia op deze Noisia Invites events, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk de rol van gastheer. Het streven is om op deze clubavonden een zo gebalanceerd mogelijke line-up van zowel opkomend talent als gevestigde namen samen te stellen.

Festival line-up

Het positieve verloop van de clubtours heeft Noisia doen besluiten een heus Noisia Invites zomerfestival te organiseren. Dit festival vindt plaats op 18 juli op het evenemententerrein van het Ebbingekwartier (CiBoGa) in Groningen. De volgende namen sieren op deze dag de line-up: Noisia, Camo & Krooked, Funtcase & Cookie Monsta, Ed Rush & Optical, Jack Beats, Joker, Icicle Entropy Live, Mefjus, Dope D.O.D., Jameszoo, Ivy Lab, Posij, Hybris, ZES, Sofie Letitre en Ordure.

Meer informatie en kaarten zijn te verkijgen via de website.