Ska, hardcore en punk aan het Eemskanaal

Bambara staat drie dagen lang in het teken van het Earthshaker Festival

Tekst: Robert Haan & Foto's: Bob de Vries ,

Om en nabij een jaar zijn de mensen van Bambara al bezig met het organiseren van concerten in het pand aan het Roeierspad. Zelf hebben ze veel werk verricht. Zo hebben ze hun eigen podium en bar in elkaar geklust en hebben ze, mede dankzij een donatie van Het Viadukt, de geluidsapparatuur bij elkaar verzameld. Het resultaat mag er zeker zijn en het biedt dit weekend een mooie locatie voor de eerste editie van het Earthshaker Festival.

“We zeggen vaker nee dan ja als het om het aanbod gaat wat bands betreft,” vertelt de programmeur van Bambara ons. In Bambara hebben vele verschillende bands op het podium gestaan, variërend van ska tot metal. Daarom staat er dit weekend ook een breed scala aan bands op het festival. Zo spelen er zaterdagmiddag een aantal skabands in de tuin, waaronder Knight Susan, terwijl er de andere dagen in het pand zelf harde punk en metal te horen is.

Tot de favorieten van de organisatie behoren Total Chaos, Sketches en The Blues Junkies, met Total Chaos als mooie headliner van het festival. Ook zijn er genoeg lokale acts te zien, zoals Knight Susan, …And The Gods Made Coffee en de op de valreep toegevoegde Uhgah Wugah. Als het aan de brede line up ligt moet het een geslaagd festival worden.

Het festival begint vrijdag 22 mei om 20.00 uur. Kaarten zijn voor alle drie dagen los te koop of als passe-partout voor het hele weekend. Meer informatie over de kaartjes en de tijden van het festival vind je op de Facebookpagina van Bambara.