Op straat spelen voor het goede doel

Streetsounds: The Battle beleeft 31 mei zijn eerste editie

Tekst: Yorick Altena Foto's: Jan Lenting ,

Verspreid door het centrum van Groningen zullen er op zondag 31 mei negen verschillende bands en soloartiesten als straatmuzikanten optreden onder de noemer van Streetsounds: The Battle. Ze strijden om een podiumplek voor Streetsounds: The Concert, op 4 juni in Vera. De opbrengst van deze concerten is voor het goede doel, Muziekids.

Negen artiesten zullen vanaf 13:30 uur hun kunsten vertonen. De acts proberen daarmee stemmen te winnen voor een podiumplek in Vera, maar ook om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Muziekids. Tussen de acts die de revue zullen passeren, vinden we onder andere lokale namen zoals Tied Laces en Marble Heart, maar ook de Engelse bluesmuzikant Joe Shier. Ook treden er een aantal talenten van popschool bij Vrijdag, zoals De Sigaar, Naam en Lunar. Stemmen op de artiest die een podiumplek in Vera verdient, kan op de Facebookpagina van Streetsounds en geld geven kan ter plekke, zoals dat hoort bij straatartiesten.

Het geld dat de artiesten ophalen met hun optredens gaat naar Muziekids. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven, door ze daar tijdens hun verblijf in aanraking te laten komen met het spelen en beleven van muziek. Het doel van Muziekids is om elk ziekenhuis te voorzien van een Muziekids Studio, waar de kinderen bezig kunnen zijn met muziek om even te vergeten dat ze ziek zijn.

Streetsounds: The Battle is op straat, dus de entree is gratis. Wel is het raadzaam om wat kleingeld mee te nemen voor de deelnemende artiesten. Streetsounds: The Concert in Vera begint donderdag 4 juni om 20:30, een kaartje kost €3,50 + de eventuele aanschaf van een maandkaart voor €1,50.