Muziek Expo in Vera

Tentoonstelling en optredens ter ondersteuning van Illustratie 57

Tekst: Yorick Altena Foto's: Bob de Vries, Jan Lenting en Harold Zijp ,

Van 21 mei tot en met 5 juni organiseert Academie Minerva Illustratie 57. Tijdens deze tentoonstelling, te zien in de Koepelzaal aan de Praediniussingel, tonen studenten van de opleiding Illustratie/Animatie hun werk en potentie. Dit jaar wordt deze tentoonstelling ondersteund door een aantal leuke side-events, waaronder een muziekexpositie.

Illustratie 57 beleeft in 2015 zijn derde editie, met dit jaar als thema ‘Instinct’. Ter aanvulling op de expositie presenteert Academie Minerva in samenwerking met Vera een muziek expo, geheel in het teken van illustratie en grafisch ontwerp voor muziek. Op zondag 24 mei wordt deze tentoonstelling muzikaal geopend in de kelderbar van Vera, met optredens van Karawane, Dotlights en Sprokkelhout.

Karawane is het alter ego van Anne Caesar van Wieren, voormalig frontman van de Groningse band LPG. In 2014 bracht Karawane elf maanden lang, elke eerste maandag van de maand een nieuw nummer met bijbehorende video uit, waarbij experimenteel en eigenzinnig de sleutelwoorden lijken te zijn. De multi-instrumentalist nam alles zelf op, met een beetje hulp van Ries Doms (The Kik) en Maaike van der Linde (o.a. Stargaze). Een album mogen we in de loop van 2015 verwachten.

Casper Rossing, oftewel Dotlights, is een gitarist en laptopproducer uit Hengelo. In oktober van het afgelopen jaar bracht hij zijn eerste EP qualm uit. Zijn geluid wordt gekenmerkt door diepe klanken en zweverige ritmes gecombineerd met een melodieuze gitaar, kortom: een ruimtelijk geluid waarin heerlijk weggedroomd kan worden.

Tot slot komt Sprokkelhout nog een duit in het zakje doen. Deze vijf jongeheren uit Groningen brachten in maart hun debuutplaat We Dealt The Cards But Forgot How The Game Starts uit, opgenomen in de studentenkamers van de bandleden. Live staan ze garant voor een plezierig en fris optreden. Al met al drie mooie acts om de tentoonstelling mee te openen.

Naast de Muziek Expo, zijn er nog meer side-events om mee te maken. Zo wordt er 27 mei een lezing Creatief Ondernemen georganiseerd, vindt er 4 juni een animatieavond plaats en zullen er tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap drie gasten spreken over het thema ‘Instinct’. Meer info is te vinden op de Facebook pagina van Illustratie 57.

Zondag 24 mei zullen de deuren van Vera om 19.30 uur opengaan, de expo zal vervolgens om 20.00 uur officieel geopend worden. De entree is geheel gratis.