Zondags plezier en vertier op het Ebbingekwartier bij Buitenpret

Een groot bordspellen- en picknickfestijn bij het Gasfornuis

Tekst: Marissa Snitjer ,

Zondagen zijn vaak van die dagen dat je hard aan het studeren bent of juist helemaal niet zo veel op de planning hebt staan. Voor de mensen die een paar uurtjes willen ontspannen of gewoon een leuk zondagmiddaguitje willen: het Ebbingekwartier biedt plezier komende zondag. Dan is het namelijk tijd voor Buitenpret: een groot bordspellen- en picknickfestijn dat georganiseerd wordt bij het Gasfornuis met livemuziek van MyDearestDear en Robin IJzerman.

Harstikke leuk natuurlijk, zo’n zondagmiddag plezier en vertier, maar de achterliggende gedachte is nog mooier: alles is georganiseerd in het kader van een goed doel. De opbrengst van de middag gaat naar Stichting Speelgoedbank Amalia. Deze organisatie uit Hoogezand maakt zich sterk voor het weggeven van goed en bruikbaar speelgoed aan gezinnen met weinig financiële mogelijkheden. Je kan dus tijdens Buitenpret bordspellen spelen voor een goed doel!

Naast picknickkleden, bordspellen en een goed doel, zorgt de organisatie ook voor hapjes, drankjes en livemuziek. Koud bier en lekkere hapjes kun je halen bij het Gasfornuis en de singer-songwriters Robin IJzerman en MyDearestDear zorgen voor de muziek. De kleine liedjes van de muzikanten passen perfect bij een relaxed sfeertje op een zondagmiddag. De entree is slechts een schamele drie euro, waarvoor je een picknickkleed en een bordspel krijgt. En dan te bedenken dat daar ook nog eens een deel van naar het goede doel gaat. Als je verzekerd wilt zijn van tickets, dan kan je die nu alvast kopen bij het Gasfornuis.

Zondag 31 mei vindt Buitenpret plaats om 15:00 uur op het Ebbingekwartier.