The Given Horse gaat voor fame in Japan

Een bijzonder afstudeerproject, voor deze mannen niets te gek

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Bob de Vries ,

In 2013 vlogen de mannen van The Given Horse naar Amerika om daar een maand als straatmuzikanten te leven. Met weinig geld en enkel een gitaar en melodica gingen Marius van der Leij en Johannes Peetsma het grote avontuur aan. Dit heeft geresulteerd in een EP en verschillende optredens in Groningen, maar ook een show bij De Wereld Draait Door. De studenten van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden trekken er samen nog een keer op uit. Donderdag 5 maart vertrekken zij onvoorbereid richting Japan voor nieuwe avonturen in de vorm van een afstudeerproject.

Ervaring als straatmuzikanten hebben de twee mannen al. Als avonturieren hebben zij in Amerika rondgereisd. Ook in de straten van Groningen is The Given Horse zo nu en dan te vinden. Weer zullen zij afreizen naar een onbekend land, maar ditmaal gaan ze proberen zo beroemd mogelijk te worden in Japan. Op de voet worden zij gevolgd door één cameraman die alles vast legt. “Het is echt een gek land en we zullen moeilijk verstaanbaar zijn, maar de muziek zal voor zich spreken”, vertelt Johannes enthousiast. Er wordt een tourverslag bijgehouden door de heren zelf.

Wat Japan de mannen op muzikaal gebied zal brengen is nog even afwachten, maar dat ze geïnspireerd worden staat vast. “We gaan heel veel dingen beleven en daar komt vast wel wat uit. Wat dat precies zal worden en of de Japanse muziek van invloed zal zijn, is nog even afwachten.” Wij wachten in spanning af wat de heren zullen beleven en zijn erg benieuwd naar de tourverslagen.

Wil je graag beeldmateriaal zien? Houd dan Flabber.nl in de gaten! Daar zullen de afleveringen van The Given Horse's verblijf in Japan online uitgezonden worden.