Puike prijsvraag: Orgel Vreten Puike prijsvraag: Orgel Vreten

Maak kans op kaarten voor Orgel Vreten in de Oosterpoort

, Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Herman Stehouwer en Joost de Haas

Puike prijsvraag: Orgel Vreten

Maak kans op kaarten voor Orgel Vreten in de Oosterpoort

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Herman Stehouwer en Joost de Haas ,

Twee indrukwekkende muzikanten, twee rammelende orgels en een vermakelijke onderlinge strijd: dat is Orgel Vreten. Gepaard met een strakke band en bijgestaan door een portie gastartiesten spelen de muzikanten Darius Timmers en Thijs Schrijnemakers een keiharde show die ook nog eens dansbaar is. Ruige orgelrock en swingende grooves vullen de vrijdagavond op 3 april De Oosterpoort en jij kan daarbij zijn. Hoe? Lees snel verder!

Na een optreden in De Wereld Draait Door (2012) is Orgel Vreten in een stroomversnelling geraakt. De band, toentertijd met Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff), ramde erop los tijdens verbazingwekkende shows op Nederlandse poppodia en festivals als Paaspop en Lowlands. Helaas werd het groeiende succes van Orgel Vreten te veel werk voor Robin Piso om dit te combineren met DeWolff. Maar al snel meldde een nieuwe Orgel Vreter zich aan: Darius Timmers (Tessa Rose Jackson), waarna de nieuwe formatie begon aan het maken van een studioalbum.

En dat debuutalbum wordt vlak voor het optreden, op 30 maart, uitgebracht onder de titel Komrad. De plaat is geheel instrumentaal, gevuld met subtiele intermezzo’s en de kenmerkende orgelrock van de band. Het klinkt jaren ’60, het klinkt jaren ’70 en toch klinkt het weer hedendaags. De plaat telt elf nummers die ieder door Darius en Thijs zijn geschreven. De gastartiesten die aan het album hebben bijgedragen zijn onder andere Marcel Veenendaal (DI-RECT) Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones), Benjamin Herman (New Cool Collective) en Arno Bakker (Maison Du Malheur). De nieuwe plaat is tevens de basis voor de theatervoorstelling Orgel Vreten en De Ander die vanaf eind dit jaar op de planken van de theaters te zien zal zijn.

Wil jij kans maken om gratis te kunnen dansen op ruige orgelrock? Vertel ons dan waarom jij dit vuige optreden niet mag missen! Mail je antwoord vóór 31 maart 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. De winnaar krijgt diezelfde dag bericht.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen