Peter Pan wenst een vliegende muzikale start Peter Pan wenst een vliegende muzikale start

Café iedere donderdagavond omgetoverd tot livemuziek locatie

, Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Bob de Vries

Peter Pan wenst een vliegende muzikale start

Café iedere donderdagavond omgetoverd tot livemuziek locatie

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Bob de Vries ,

Groningen is een locatie voor livemuziek rijker. Gevestigd café Peter Pan is deze maand begonnen met een muziekprogramma: een plek waar Gronings talent zich kan presenteren en waar je kan genieten van een drankje en muziek. Iedere donderdag vanaf 22:00 uur is er tijd voor livemuziek. 3voor12 groningen is erg benieuwd en spreekt met Simon Horstman over dit nieuwe initiatief.

Café Peter Pan is al geruime tijd in Groningen gevestigd. Vorige zomer is de zaak even dicht geweest vanwege een overname, maar na zes weken opende het café opnieuw haar deuren met een nieuwe eigenaar. Nu is het tijd om een nieuwe weg in te slaan op muzikaal gebied. Waar je voorheen bij Peter Pan terecht kon voor jazzbandjes, is er nu plaats gemaakt voor jong Gronings talent. De wat alternatievere bandjes, de rockers of talenten die popliedjes maken hebben er een nieuw podium erbij.

Elke donderdagavond livemuziek

3voor12 groningen maakt kennis met Simon Horstman: hij is werkzaam bij Peter Pan en is sinds kort ook programmeur. “Ik noem mezelf niet echt een boeker, maar ik doe de communicatie vanuit Peter Pan en ben wel de eindverantwoordelijke hiervoor”, zegt Horstman bescheiden. Hij heeft zelf nog niet alle connecties, maar maakt gebruik van mensen in zijn omgeving die wel bands kennen. “Als je er even mee bezig bent, leer je wel snel heel veel nieuwe namen kennen. Ik merk nu al een toename in de mailtjes die we krijgen. Dat balletje gaat heel snel rollen en dat is tof om te zien.”

 

Het idee om bands te laten spelen in het café is min of meer bij toeval ontstaan. Afgelopen jaar werd tijdens Eurosonic besloten een eigen plan te trekken onder het motto ‘we zien wel wat er gebeurt’. Een week voordat het losbarstte, werden zij gebeld door een goede bekende, Wouter Thomas, of ze plek hadden voor wat bands tijdens Eurosonic. Zo gezegd, zo gedaan: alles werd geregeld in één week. “Het was zo’n groot succes dat we meteen dachten dat we hier vaker wat mee zouden moeten doen. Zelf ken ik nog niet veel bands, maar door middel van mijn eigen netwerk heb ik in een week tijd de hele programmering rond gekregen voor maart en april. We willen heel graag dat iedereen weet dat er vanaf nu elke donderdagavond livemuziek is in Peter Pan. Zo kunnen mensen gewoon langskomen op een donderdagavond, zonder dat zij vooraf weten wie er speelt.”

Ruimte voor jong talent

Voor gevestigde namen is geen ruimte, maar ook geen geld. Het is de bedoeling dat het een plek wordt voor jong talent. “Als hier vijftig mensen staan, dan is het al gezellig vol en met honderd man barst de boel hier echt uit z’n voegen. Wij willen graag een podium bieden voor bands uit Groningen die kwalitatief goed zijn en voor diegenen die erg gemotiveerd zijn om zich laten zien aan het publiek.” Ze hebben bijvoorbeeld al The Blind Roofers en Eva Waterbolk weten te strikken voor hun programma. Ook Marble Heart speelt er eind april: zij staan in de finale van de POPgroningen Talent Award 2015. “Daar moeten we het ook echt van hebben, van bandjes die zelf ook zo superenthousiast zijn, net als wij. Dan kunnen we lekker los gaan”, vertelt Horstman enthousiast.

In Groningen loopt ontzettend veel talent rond volgens Horstman: “Het is echt een broedplaats voor jonge bandjes en het is gewoon hartstikke leuk om hen een kans te kunnen geven om te spelen.” Café Peter Pan is een relaxed café waar mensen gewoon lekker met elkaar kunnen kletsen. Hier past een muzikale avond perfect bij. “We liggen iets meer afgelegen, waardoor mensen die hier komen vaak de moeite nemen om hier heen te komen en dat merk je echt in de sfeer. Dit, in combinatie met bandjes waar het enthousiasme van af spat, zou echt perfect zijn.”

Donderdag 26 maart speelt The Anti-D's in café Peter Pan. Ben je benieuwd wie er de komende maand(en) nog meer spelen of zou je er zelf graag eens willen staan met je band? Schroom niet om te vragen!  

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen