GRUNN'T: Na lange tijd weer een indoor metalfestival in Groningen GRUNN'T: Na lange tijd weer een indoor metalfestival in Groningen

Bijna een half etmaal lang metal in Simplon

, Tekst: Robert Haan & Foto's: André Eggens en Joey Feikens

GRUNN'T: Na lange tijd weer een indoor metalfestival in Groningen

Bijna een half etmaal lang metal in Simplon

Tekst: Robert Haan & Foto's: André Eggens en Joey Feikens ,

Op 14 maart vindt de eerste editie van GRUNN’T plaats. Vanaf twee uur 's middags is het voor de Groninger metalhead bijna een half etmaal lang headbangen, moshen en bier drinken geblazen.

Hoewel er met vrij grote regelmaat metalbandjes in Groningen optreden is er in de stad sinds het verdwijnen van Noordschok niet meer een echt indoor metalfestival geweest. Daar wilde de organisatie van GRUNN'T verandering in brengen. Merlijn Poolman, zelf verantwoordelijk voor het programma en de PR bij Simplon, vertelt: "Het idee kwam tot stand samen met Erwin, die zich ook bezighoudt met Witte Wolf in Groningen en Sodom Metal in Winschoten, en Mayra, onze stagiaire en erg betrokken bij lokale bands. De programmering bestaat vooral uit bandjes die black, death of trash metal maken. Genres zoals mathcore hebben we een beetje proberen te vermijden. We wilden het zo recht voor z’n raap mogelijk houden."

Dit heeft geresulteerd in een ruige line-up met bands als het Duitse Endstille, CliteaterDistillator, Angantyr en Plage uit Denemarken, Fenris, Fumes of Decay, Ethraid Engrin, Divide en Nuclear Warfare uit Duitsland, SkâldGrim, Sisters Of Suffocation en de publiekswinnaar van de afgelopen metalbattle: Foul. "Met dit programma hebben we ons vooral gericht op lokale en regionale metalbands in combinatie met bands uit de Europese underground. Een aantal van die bands is hier nog niet eerder geweest."

Endstille is één van de favorieten van Merlijn zelf. "Als headliner van het festival is deze band toch wel een echt mooie naam voor een stad als Groningen. Daarnaast kijk ik erg uit naar de all-female death metal van Sisters of Suffocation. Ook Angantyr uit Denemarken is een behoorlijk unieke band waar ik veel van verwacht." Met dit aanbod van zowel lokale als internationale bands belooft het 14 maart een leuk metalfeest te worden in Simplon.

Op 14 maart gaan voor GRUNN'T de deuren van Simplon om 14.00 open. De eerste band begint om 15:00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €20. Op de dag zelf aan de deur zijn ze €25.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen