Vuige punkrock en singer-songwriters tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap

Maak kans op 2 vrijkaarten!

Tekst: Jan-Martijn Huitema Foto's: Jan Westerhof ,

Op zaterdag 6 juni staat Groningen weer in het teken van De Nacht van Kunst & Wetenschap: een interactieve zoektocht naar het onbekende. Vanaf 19:30 openen op elf bijzondere locaties de deuren om de bezoekers mee te nemen op een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Als één van de meest populaire kunstvormen zal ook muziek deze avond natuurlijk niet ontbreken. 3voor12 groningen zet alvast twee originele locaties in de schijnwerpers: Albertus Magnus en de Universiteitsbibiliotheek. Bovendien mogen we onder de lezers twee vrijkaarten verdelen. Lees snel verder hoe je hier kans op kunt maken!

Albertus Magnus

Speciaal voor bezoekers van De Nacht van Kunst & Wetenschap opent Studentenvereniging Albertus Magnus haar huis. Dé kans om als buitenstaander de unieke sfeer van de sociëteit (alle barren zijn geopend!) te proeven. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Rats on Rafts, The Black Cult en traumahelikopter. Heerlijke vuige (punk)rockbands die, zeer toepasselijk, in de donkere kelder van het pand zullen spelen. De afterparty wordt deze avond verzorgd door Cairo Liberation Front (CLF), met zijn mix van Arabische volksmuziek, punk en acid een perfecte afsluiter.

Universiteitsbibliotheek

Normaal gesproken is de Universiteitsbibliotheek (UB) een gebouw vol stille (en stiekem flirtende) studenten, maar deze avond niet. Muzikaal gezien ligt de focus in deze locatie op het singer- songwriterschap. George M. Welling, MyDearestDear, Robin IJzerman en Tom Kootstra zullen de bezoekers deze avond verrassen met hun persoonlijke, gevoelige nummers. Tot slot zal na elf uur op basis van het KopjeK-concept een uniek dancefeest losbarsten in het trappenhuis. De trappen van de UB zullen door de dj’s Tjade en Stefan Lafontaine worden omgetoverd tot een ware club.

Win 2 vrijkaarten

Toegangskaarten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap kosten (in de voorverkoop) 12,50 euro. Daarmee heb je toegang tot alle locaties. Wil jij dit polsbandje gratis ontvangen? Vertel ons dan via prijsvraag@3voor12groningen.nl welke band jij absoluut niet wilt missen op De Nacht en waarom (deadline 4 juni, 18:00 uur). De winnaar ontvangt twee vrijkaarten!

Meer achtergrondinformatie en het volledige programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap zijn te vinden op de site.