Festivalgids 2015: alle Groningse festivals in een overzicht

Zo hoef je je dit jaar geen moment te vervelen

Tekst: Esmée Koeleman, Lotte van Es en Tjesse Riemersma Foto: Jan Lenting en André Eggens ,

Lowlands, Pinkpop, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole. Voor sommigen zijn deze festivals te ver weg of te duur, voor anderen kan het festivallijstje niet lang genoeg zijn. Gelukkig biedt ook Groningen niet alleen in de zomer, maar ook later in het jaar weer een scala aan muziekfeestjes. Vlakbij de deur en vriendelijk voor je portemonnee. Om een duidelijk overzicht te krijgen zet 3voor12 groningen alle festivals voor je op een rij. We werken de lijst continu bij, dus blijf deze pagina checken!

Popronde
Waar:
Verschillende locaties in de stad Groningen
Wanneer: 8 oktober
Prijs: Gratis
Bereikbaar met het openbaar vervoer: Ja
Omschrijving: Met veertig steden en 120 bands geeft de Popronde talentvolle, opkomende, Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, persaandacht en exposure te genereren en hun netwerk buiten de eigen regio uit te bouwen. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.
Meer informatie: Popronde

Sterrebos Live
Waar: Groningen, Sterrebos
Wanneer: Elke tweede zondag van de maand (van mei t/m september)
Prijs: Gratis
Bereikbaar met het openbaar vervoer: Ja
Omschrijving: In de muziekkoepel van het Groningse Sterrebos wordt deze zomer elke tweede zondagmiddag van de maand een openluchtconcert gehouden. Vier maanden lang krijgen bezoekers een breed scala aan muziekstijlen voorgeschoteld. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, maar je mag gerust zelf een stoeltje of kleedje meenemen. Acts die je deze zomer in het Sterrebos kunt tegenkomen zijn o.a. ska-wervelwind Knight Susan, The Black BBQ Boys en singer-songwriter Martin Korthuis.
Meer informatie: Sterrebos Live