#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: White Shep

"Het idee is om mij als persoon achter het masker te verbergen en zo de focus op de muziek te houden"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Bob de Vries ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: White Shep.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdagnacht in de Subsonic. Na een programma met verschillende toffe artiesten in verschillende stijlen mag ik daar de nacht afsluiten.

Wat voor muziek maak je?
Techno-muziek. Met vooral de nadruk op een volle en dikke sound, diepe bass en een energieke vibe. Maar soms ben ik ook meer geneigd om het wat rustiger aan te doen en werk ik aan wat kalmere en meer melodische projecten. Ook maak ik in mijn sets vaak ruimte om naast harde en diepe beats een aantal momenten met meer sfeer en melodie te brengen.

Hoe is White Shep ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
White Shep is ontstaan nadat een event-organisator mijn muziek online gevonden had. Ik produceer al een langere tijd en hij kwam werk van me tegen onder mijn eigen naam: Yorick Groen. Hij nam toen contact met me op omdat hij geïnteresseerd was in mij als dj en producer. Samen hebben we toen nagedacht over een nieuwe act en daar is mijn alter ego White Shep uit ontstaan. Het idee achter White Shep is om mij als persoon achter het masker te verbergen en op die manier de focus op de muziek te houden. Verder ben ik wel van plan om in de toekomst ook weer vaker onder mijn eigen naam aan het werk te gaan.

Wie is je muzikale held en waarom?
Er zijn veel artiesten in verschillende genres waar ik graag naar luister en me door laat inspireren. Maar binnen mijn genre is Alan Fitzpatrick momenteel wel echt mijn grote held. Muzikaal vind ik hem erg goed; hij heeft een stijl die goed aansluit bij de Techno-muziek van deze tijd maar ook erg creatief en eigenzinnig is. Daarnaast vind ik hem technisch heel goed. De kunst van tracks maken zit hem namelijk niet alleen in het bedenken van de muziek maar ook in het maken van de juiste klanken in je geluid en het vinden van een goede balans tussen je instrumenten.

Wat heeft 2014 je gebracht?
Vooral ontzettend veel positieve dingen. Het grootste deel van het jaar heb ik veel tijd gestoken in het produceren van tracks en het bezig zijn met mezelf daarin verder te ontwikkelen. Afgelopen maanden ben ik weer meer bezig geweest met draaien. Ik heb ideeën bedacht en uitgewerkt om mijn kwaliteiten als producer ook in mijn dj-sets naar voren te laten komen om me op die manier meer te onderscheiden van andere dj’s.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Verder gaan met wat ik afgelopen jaar al deed maar dan nog meer en nog beter! Proberen veel nieuwe en creatieve dingen te doen met muziek en mezelf daar zo veel mogelijk verder in te ontwikkelen. Ik hoop natuurlijk ook op veel optredens en ESNS/Grunnsonic is daar een mooi begin van.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Ik denk dat vooral de liefhebbers van underground dance-muziek moeten komen. Wie van harde dance-muziek met een strakke vibe houdt, kan zich met mij achter de decks waarschijnlijk wel vermaken op de dansvloer!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Op een event zoals Grunnsonic is er waarschijnlijk een veelzijdiger publiek en ik hoop dat ik daardoor weer nieuwe mensen kan bereiken met mijn muziek en ervoor kan zorgen dat ze een goeie tijd hebben.

Wat is je favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Tot nu toe is De Etage voor mij wel de mooiste plek geweest om te staan. Een erg tof publiek wat heel enthousiast reageerde op mijn set. Verder lijkt het me vet om eens bij Paradigm te draaien. Dat is als het om Techno gaat toch wel één van de beste clubs van Noord-Nederland.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Sporadisch, die voor mij staan, vind ik wel de tofste act. Ze maken vette producties en dat is iets wat ik een groot pluspunt vind voor een goede DJ-act. Daarnaast draaien ze ook mooie veelzijdige sets met ruimte voor zowel melodie lijnen als lekkere vibes.