#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: The Given Horse

"In onze set zitten heel veel verschillende stijlen verstopt"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Given Horse.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 14 januari spelen we om 17:00 uur een set op de Energy Stage. Twee dagen later, op vrijdag 16 januari, spelen we om 0:00 uur in de Buckshot.

Wat voor muziek maken jullie?
In onze set zitten eigenlijk heel veel stijlen verstopt, maar als je het in een hokje zou moeten plaatsen is het akoestische pop/rock.

Hoe is The Given Horse ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
We kennen elkaar van de Academie voor Popcultuur en we wilden allebei graag reizen combineren met muziek maken. Zodoende gingen we naar de Verenigde Staten, dat is twee en een half jaar geleden. We zijn samen muziek blijven maken en inmiddels doen we niets anders meer. Met de volledige band staan we nu zo’n jaar op de planken.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Hugo Giesbers. Een bron van inspiratie voor ons beide, zowel muzikaal als qua persoon.

Wat heeft 2014 de band gebracht?
Veel optredens, groot en klein. Touren door Nederland als support van The Beards was een hoogtepunt. We doen ook veel optredens als duo in het commerciële circuit dus als brand zijn we gevestigd.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Er gaat in maart iets groots gebeuren waar we later nog op terug komen. Eerst kijken we uit naar de single die half januari uitkomt. Verder willen we in 2015 werken aan een album en uiteraard doorgaan met optreden, vooral met de volledige band.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Men weet volgens ons niet altijd even goed wat we doen en hoe onze muziek klinkt als we spelen met volledige band. We hebben in het noorden vooral veel shows gedaan als duo en ik denk dat we zo bekend staan. De uitgelezen kans om ons te checken met volledige bezetting, iets wat we zelf ook graag doen.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Sowieso is het goed dat de schijnwerpers staan op de bands die gaan spelen en zichzelf op die manier kunnen promoten. We zullen mensen uitnodigen om ons te gaan checken. Het is voor ons een goeie manier om de single te promoten.

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Vera en Bevrijdingsfestival waren vet omdat dat voor ons toch wel de erkende plekken waren. De Deur is ook echt een te gekke plek.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We staan op hetzelfde podium als The Rising Sun, zij zijn nice. Vorig jaar stond Stuart Mavis op die plek, zij zijn ook nice.