#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: Sporadisch

"Samen begonnen we met hele vage leipe techno"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Sporadisch.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij draaien woensdag 14 januari om 02:45-03:30 in de Subsonic.

Wat voor muziek maken jullie?
Als we het in een stijl zouden moeten plaatsen zou het house/bass zijn. Het is lastig om de muziek in een hokje te plaatsen, want de grenzen tussen verschillende stijlen in de elektronische muziekwereld zijn vrij vaag.

Hoe is Sporadisch ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Los van elkaar maakten we allebei al heel lang muziek. Pelle heeft al twee releases gehad voordat we samen begonnen. Hij vond zijn eerdere muziekstijl niet meer zo interessant en was ook wel toe aan iets nieuws. Samen begonnen we met hele vage leipe techno. De tracks sloegen eigenlijk helemaal nergens op, maar technisch gezien zat het allemaal wel prima in elkaar. Langzamerhand ontwikkelden we een stijl die we allebei heel tof vonden en zo is het allemaal een beetje gekomen.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Voor Julian is dat Chris Lorenzo. Hij is echt een genie! Hij produceert gigantisch veel onder allemaal verschillende artiestennamen. Sterker nog, hij produceert ook heel erg veel als ghost-producer voor hele grote namen in de scene. Voor Pelle is dat Sidney Charles. Zijn nummers zijn veelzijdig. We draaien in bijna elke set wel één van zijn nummers.

Wat heeft 2014 de band gebracht?
Alles wat we tot nu toe hebben eigenlijk! Omdat we allebei individueel al heel lang muziek maakten, ging het al snel met grote stappen vooruit toen we samen aan de slag gingen. We hadden als plan om eerst heel erg veel tijd te stoppen in onze producties en daarna het één en ander te gaan verspreiden. Dit hebben we dan ook zo gedaan. Vanaf januari tot en met mei hebben we enorm veel geproduceerd. Uiteindelijk hebben we ongeveer een half jaar geleden een sound en stijl gevonden die we heel erg tof vonden. Toen hebben we voor het eerst onze muziek serieus online gezet. Ons eerste nummer in die stijl bevat stukjes vocalen van Marvin Gaye. Dit nummer sloeg tot onze verrassing heel erg aan en heeft inmiddels al over de 35.000 plays op Soundcloud. Gelijk na dat nummer hebben we een dj-contest gewonnen en mochten we draaien in de Panama in Amsterdam, naast grote namen als Oliver Huntemann en Marc Romboy. Vervolgens kregen we steeds meer mogelijkheden om in Groningen op te treden en geeft de Subsonic ons bijna elke maand de kans om een set neer te zetten.

Wat zijn de plannen voor 2015?
We zijn van plan om in 2015 door te gaan op de weg die we zijn ingeslagen. We willen lekker veel muziek maken en vooral veel draaien. Hopelijk kunnen we in het festivalseizoen voor het eerst op een festival draaien. Dat lijkt ons echt geweldig!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat we een dj-set gaan neerzetten die anders zal zijn dan menig liefhebber gewend is. We hebben drie kwartier de tijd, dat is voor een djet relatief kort. In die drie kwartier willen we natuurlijk een dikke set neerzetten. We zijn al hard bezig met voorbereidingen. We gaan voornamelijk eigen producties draaien, maar dan niet helemaal zoals we ze online hebben staan. Om dat te begrijpen zal je er toch echt bij moeten zijn.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We willen graag een wat groter publiek bereiken met onze muziek. Ook hopen we natuurlijk op meer boekingen, zodat we nog vaker mogen draaien. Uiteindelijk komt het er op neer dat we iedereen helemaal kapot gooien met onze eigen nummertjes.

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
De Subsonic. Daar hebben we nu al een aantal keer gedraaid en dat was elke keer weer heel erg vet. De Sub is echt de perfecte plek voor onze muziek. Ze hebben een dikke geluidsinstallatie, er komen veel mensen die erg van ons soort muziek houden en het is ook nog eens ondergronds!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Lastige keuze! Als we dan toch iets moeten kiezen zal het Ordure zijn. We vinden goede drum and bass producties altijd vet. Technisch gezien zitten die nummers heel goed in elkaar.