#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: Mulu

"JJ Cale luister ik elke avond; hij heeft vette verhalen en inspireert me"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Mulu.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op zaterdag 10 januari speel ik met Oes in het Flinders café als opwarmer voor Grunnsonic. Op woensdag 14 januari speel ik in de Subsonic en op donderdag 15 januari in de Buckshot. Vervolgens sta ik op vrijdag 16 januari ook nog op de Energy Stage.

Wat voor muziek maak je?
Ik maak hiphop-muziek maar dat gecombineerd met alles wat ik vet vind, van allerlei andere genres.

Hoe is Mulu ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Ik ben Mulu en die bestaat inmiddels al een tijdje. De act is begonnen toen ik besloot om te gaan rappen en dat was toen ik ongeveer tien jaar oud was.

Wie is je muzikale held en waarom?
JJ Cale luister ik eigenlijk elke avond. Hij heeft gewoon vette verhalen en dat inspireert me veel.

Wat heeft 2014 je gebracht?
Mijn album Glasplaat is eind 2014 uitgebracht en we hebben gedurende het hele jaar shows gedaan. Ik ben voornamelijk met muziek bezig geweest.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Een Glasplaat-tour, dat is mijn voornaamste plan voor 2015. En nog meer met muziek bezig zijn natuurlijk.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Als je van hiphop houdt en een gezellig feestje wilt vieren, dan zou ik zeker op één van bovenstaande datums langskomen.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Het is altijd weer een verrassing wat er gaat gebeuren op Grunnsonic. Ten eerste hoop ik een leuke tijd te hebben en ten tweede hoop ik goed te kunnen netwerken. Ik ben namelijk nog steeds niet getekend…

Wat is je favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
De Oosterpoort want daar ben ik nog niet geweest, haha! Daarnaast Vera en Simplon, want daar is altijd goed geluid en dat telt zeker mee in de shows.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Dit jaar ken ik zelf niet veel acts op Grunnsonic maar ik denk dat iedereen die op Grunnsonic staat de moeite waard is om te checken, anders zouden ze er niet staan!