#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: Meadowlake

"We waren eerst een groep vrienden en pas later een band"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Richard Lahuis ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Meadowlake.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen donderdag 15 januari om 21.30 uur in de Warhol.

Wat voor muziek maken jullie?
We worden vaak getypeerd als een mix tussen indierock, dreampop en post-rock.

Hoe is Meadowlake ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
We waren eerst een groep vrienden en pas later een band. Vanuit een passie voor muziek zijn we samen gaan spelen. In januari 2013 zijn we begonnen met Meadowlake.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Wij vinden unaniem Sharon van Etten een geweldige artieste. Van een heel kleine singer-songwriter heeft ze zich met goede muziek en een sterke eigen stem opgewerkt tot een wereldwijd bekende zangeres. Altijd als ze in Vera speelt zijn we erbij. Behalve als m'n moeder jarig is.

Wat heeft 2014 de band gebracht?
In 2013 hebben we lokaal op heel veel plekken gespeeld. Voor 2014 hadden we daarom het plan om ons meer op de rest van het land te richten. Met onder andere vier shows in Amsterdam en Utrecht, een show op Incubate en een aantal voorprogramma's is dit goed gelukt.

Wat zijn de plannen voor 2015?
In november van 2014 hebben we onze eerste EP uitgebracht. Dit was voor ons de afsluiter van onze beginperiode. We willen nu graag bezig met nieuwe nummers schrijven en het maken van een album. Wat daarnaast nog in ons schema past doen we er graag bij.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Dit is ons eerste optreden op Grunnsonic ooit op een redelijke tijd. Plus, als je Meadowlake een keer wil zien gevolgd door Model Depose dan is dit sinds Eurosonic 2014 je eerste kans.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Vorig jaar hebben we gevraagd om verse jus d'orange, maar dat hebben we toen niet gekregen, dus...

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Iedereen die iets weet over netwerken weet dat het zeer onverstandig is om deze vraag te beantwoorden. Maar Vera Downstage is best leuk.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Model Depose: aardige lui, goede muziek, coole outfits en David heeft de tofste schoenen! Sprokkelhout: hebben een coole ontploffende camera en een nieuw album, dus we zijn benieuwd!