Win kaarten voor Dubioza Kolektiv

3VOOR12 geeft 3x2 kaarten weg voor Balkan-band in Simplon

Tekst: Lotte van Es Foto's: Tim van Veen en Bob de Vries ,

Menig festival hebben de heren van Dubioza Kolektiv de afgelopen jaren al plat gespeeld, maar dit voorjaar is het tijd voor een nieuwe clubtour. Met een unieke mix van ska, reggae, rock en hiphop komen ze uit Bosnië om Nederland te verblijden en hierbij wordt Groningen niet overgeslagen.

Toen Dubioza Kolektiv in 2003 bij elkaar kwam, was dit vooral vanuit de behoefte om politieke onvrede te uiten. Inmiddels staan de mannen ook buiten eigen land bekend om hun vrolijke muziek met tekst met een boodschap. De zevenkoppige band heeft in deze korte periode al zes albums op zijn naam gezet. In de Happy Machine Tour zal de gelijknamige nieuwste EP centraal staan, maar zal er ook zonder twijfel materiaal van eerdere platen voorbij komen. Daarnaast heeft het collectief de voorgaande jaren bewezen een van de beste live-acts uit Oost-Europa te zijn, dus het belooft een avond zonder stilstaan te worden.

Voor deze dansbare gelegenheid wordt Dubioza Kolektiv vergezeld door voorprogramma HoppaH!. Deze Groningse band ziet ook graag de voetjes van de vloer gaan tijdens een optreden. Met hun mix van Europese invloeden en verschillende stijlen - met instrumenten variërend van klassieke viool tot reggaedrums – moet dit ook zeker goed komen.

Wil jij kans maken op 2 kaarten voor Dubioza Kolektiv in Simplon op vrijdag 27 februari? Mail dan voor 25 februari 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl waarom jij het absoluut verdient om hierbij te zijn. Kun je je helemaal vinden in de kritische teksten? Heb je juist zin om helemaal los te gaan? Of heb je een mooie herinnering aan een eerder liveoptreden? Laat het ons weten en onthoud: creativiteit loont! Winnaars ontvangen op 25 februari bericht.