#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: Tied Laces

"Wij omschrijven ons genre als dreampop met guitaR&B"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Tied Laces.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen tijdens ESNS/Grunnsonic op woensdag 13 januari in de Warhol om 23:20 uur. Op vrijdag 15 januari doen wij mee aan de akoestische bussessions van Qbuzz van 14.15 tot 17.15 uur. Daarna spelen we weer met de hele band bij het House Of Dudettes Festival in de Kast. Wij openen dan de avond om 20:30 uur!

Wat voor muziek maken jullie?
Wij omschrijven ons genre als dreampop met guitaR&B. We spelen onze muziek met een R&B-feel waar de gitaar- en zanglijnen veel weg hebben van R&B. Daarnaast is het vooral ook popmuziek dat lekker moet klinken!

Hoe is Tied Laces ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
We zijn in januari 2014 begonnen als vier vrienden die het gewoon leuk vonden om muziek te maken. De zanger/gitarist, Omri, had het idee om een band te beginnen en heeft zodoende de band om zich heen verzameld, Rowin speelt gitaar, Ruben bas en Joey drums. We begonnen met repeteren op de zolderkamer van onze drummer en vanuit daar zijn we begonnen met het repeteren voor alle optredens die we tot nu toe hebben gedaan. We spelen tijdens ESNS/Grunnsonic dus precies twee jaar samen!

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Onze muzikale helden liggen nogal ver uit elkaar en daarom denken wij ook ook een eigen geluid te hebben ontwikkeld. In het begin was vooral John Mayer onze grote held, maar nu luisteren wij erg veel naar allerlei R&B-artiesten en ook naar bijvoorbeeld de bands The 1975 en Kensington.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
We hebben onlangs onze eerste EP uitgebracht, genaamd Arise! Hier hebben we het hele jaar naar toegewerkt en het is dus ook heel fijn hem nu uitgebracht te hebben! Daarnaast hebben wij onze eerste videoclip gemaakt voor onze single I’ll Wait en dat was vooral ook erg leuk om te doen! Daarnaast hebben wij onlangs ons debuut gemaakt op de nationale radio. We hebben namelijk live in de studio bij Radio Veronica gespeeld!

Wat zijn de plannen voor 2016?
In eerste instantie willen we onszelf verder ontwikkelen als muzikanten en als band. Daarnaast verwachten wij in in de lente weer een single uit te brengen. We verheugen ons erop om ook dit jaar weer veel optredens te doen, maar vooral ook buiten Groningen te spelen om onze droom na te jagen!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat je de kans krijgt lekker te ontspannen en eventjes weg te dromen bij onze muziek en alle stress en negativiteit van het dagelijks leven los te laten. Met de teksten en melodiën bieden we die mogelijkheid, maar wij vergeten ook zeker niet dat het belangrijk is om lekker uit je plaat te gaan! 

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
In eerste instantie natuurlijk spetterende optredens. Daar hebben we erg veel zin in! Binnen onze doelstelling past het natuurlijk dat wij een boeker aan de band binden, dus wij hopen ook wat nieuwe contacten in deze wereld op te doen!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Wij willen heel graag nog eens in De Oosterpoort spelen! Dat is natuurlijk het grootste podium in de stad en daar spelen ook grote artiesten. Wie weet staan we er dit jaar wel in een voorprogramma! Dat zou toch te gek zijn!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Het zou niet eerlijk zijn om één band te noemen, maar de muziek van Oes en Animal Antics werken bij onszelf altijd erg aanstekelijk! Met de jongens van The Anti-D’s hebben we ook altijd leuke avonden gehad!