#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: The Tightropes

"Eurosonic Noorderslag is een perfect moment om ons nieuwe gezicht te laten zien"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens en Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Tightropes.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op donderdag 15 januari om 22:30 uur in de Walrus.

Wat voor muziek maken jullie?
Voornamelijk muziek die we zelf gewoon erg vet vinden. Dus dat is een mix van nogal wat dingen. Het is met name toch funky blues/rock, denken we. Maar misschien ook wel niet. Wie zal het zeggen…

Hoe is The Tightropes ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Tjaa, gewoon muziek gaan maken samen, spelen en opeens heb je een band. We bestaan inmiddels vier jaar volgens mij. Of is het al vijf inmiddels? Nee, toch? vier jaar in 2016.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Moeilijk te beantwoorden deze vraag. Er zijn zo verschrikkelijk veel supertoffe muzikale helden van ons. Kom maar luisteren en dan mag je zelf invullen welke invloeden je hoort.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
We hebben in 2015 even rustig aan gedaan. Er heeft een wisseling in de formatie plaatsgevonden. In 2016 gaan we in de nieuwe formatie weer vol gas vooruit. Er ligt nog heel veel materiaal klaar, waar we nog steeds helemaal achter staan.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Het nog niet uitgebrachte materiaal gaat in 2016 eindelijk het levenslicht zien. We gaan erg veel nieuwe muziek uitbrengen. Verwacht het eerste materiaal daarvan in maart 2016. Daarnaast gaan we in de nieuwe formatie druk bezig met schrijven van nieuwe songs en gewoon lekker spelen, wat eigenlijk altijd de basis is geweest. Plezier maken en muziek maken die wij zelf tof vinden.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat HET DAK er altijd af gaat. En om ons te checken in onze nieuwe formatie en dat soort zaken enzo.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hebben in 2015 best rustig aan gedaan. In 2016 willen we weer meer gaan spelen. Eurosonic Noorderslag is een perfect moment om ons nieuwe gezicht te laten zien natuurlijk. Dus daar gaan we dan ook vol voor. 

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
We hebben echt letterlijk overal al gespeeld in Groningen eigenlijk. En verder willen we overal wel spelen!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Iedereen moet natuurlijk Hans Hannemann gaan checken. Onze grote held en vriend. We hebben onze laatste EP samen met hem gemaakt en er gaat meer aankomen waarmee we ook samen met Hans hebben gewerkt. Er komt altijd veel toffe muziek uit Groningen. Dus ik zou gewoon overal heen gaan. Splits jezelf in acht stukken en ga ALLES zien! Succes en veel plezier!