#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: Revo

"Mijn beats zijn keihard en als ik op een podium sta, kom ik echt tot leven!"

Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Revo.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel vrijdag 15 januari in de &ZO, Groningen. Mijn show is van 21:30 tot 21:55 uur. Daarna kunnen we natuurlijk een biertje of wat doen!

Wat voor muziek maak je?
Ik rap. Samen met mijn producer Emage proberen we een nieuwe sound te ontwikkelen. Mijn tracks zijn voornamelijk autobiografisch. Dat kan gaan over hoe erg ik terug naar school zou willen, hoe ik nu tegen mensen aankijk die vroeger een grote rol speelden of wat ik gister gegeten heb. Het is maar net in welke bui ik ben. Voornamelijk probeer ik er wel voor te zorgen dat het lekker weg luistert en interessant blijft.

Hoe is de act Revo ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Ik luisterde naar Brainpower, Eminem en dergelijke en dat vond ik zodanig nice dat ik het zelf ook wilde doen. Eigenlijk al vanaf 2006 maar daar heb ik het liever niet over. Misschien denk ik over tien jaar ook wel dat ik tien jaar geleden superslecht was maar dat was het toen ook echt. Vanaf 2011 begon ik er serieus in te worden.

Wie is je muzikale held en waarom?
Dat verschilt. Heel cliché misschien maar Eminem is een blijvende. Soms heb ik daar ook absoluut geen zin in en luister ik naar Kanye, Kendrick, Hopsin, Yelawolf of artiesten als Gers Pardoel, Ares en Diggy Dex. Al moet ik zeggen dat ik Eric Clapton of Guus Meeuwis ook erg kan waarderen.

Wat heeft 2015 je gebracht?
Allereerst heb ik veel mensen leren kennen. Ik heb mooie shows mogen doen voor een groter publiek dan de jaren ervoor en het belangrijkste is dat ik veel geleerd heb op het gebied van boekingen, mixing, raptechniek en strategie.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Ik wil een muzikale allesdoener zijn. Eigen logo's ontwerpen, zelf professioneel kunnen mixen, mijn eigen shows kunnen regelen, beats maken et cetera. Hier ben ik nog niet aan toegekomen maar daar ga ik volgend jaar erg veel tijd aan besteden. Het zou een beetje lame zijn om te zeggen dat 2016 mijn jaar wordt maar ik denk wel dat ik voor mezelf in 2016 relatief veel ga bereiken. Puur door de steeds maar groeiende kennis en motivatie.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Ik ben niet die gast die je ziet, leuk vindt, en dan weer vergeet. Ik heb mijn show boeiend weten te maken met uiteraard de tracks die we spelen maar ook de interactie, luister- en verrassingsmomenten. De beats zijn keihard en als ik op een podium sta, kom ik echt tot leven!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Het is de eerste keer dat ik er sta dus het is lastig voor me om realistisch te zijn over wat er uit te halen valt, maar sowieso hoop ik op meer shows. Betaalde shows komen later wel; laat mij eerst maar voor reiskosten een krat bier het land afreizen. Op plekken komen en ervaring opdoen is voor mij nu het belangrijkste. Plus, het is een mooie aanloop naar de Hier Is Revo mixtape die ik in het voorjaar uitbreng.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Is De Oosterpoort al genoemd? Vast wel. Dan, de Oosterpoort anyway! Al is het een voorprogramma. Ik heb eens op het bevrijdingsfestival gestaan (dat is trouwens ook nog iets op mijn verlanglijstje) en ik vind de grotere podia gewoon gruwelijk. Als artiest is het sowieso fijner om voor een groter publiek te spelen en nu ben ik zeker genoeg van mezelf dat ik de zaal mee krijg.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik ben bekend met en te spreken over iedereen die er staat. Het zijn stuk voor stuk gasten die lang bezig zijn en weten wat ze doen, dat is ze aan te zien. Als ik echter toch een naam moet noemen is het Mr. Memoir. Hij ziet eruit als een onopvallend Malcolm-in-the-middle figuur maar rapt daar het tegenovergestelde van. Elke keer als ik hem zie optreden denk ik shiiit…