#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: MyDearestDear

"Wie verliefd wil worden moet even bij ons langskomen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: MyDearestDear.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen tussen de Levi’s skinny’s en de Hilfiger shirtjes in Men at Work (Herestraat 76A), om 21:40 uur.

Wat voor muziek maken jullie?
Mensen omschrijven onze muziek als minimalistische indiefolk. Als je van dromerige, lieve folkliedjes houdt, zit je bij ons op je plek!

Hoe is MyDearestDear ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Een mooie winteravond in 2012: Tristam pakt zijn gitaar en begint te zingen. Marije zingt mee en toen waren we ineens een band.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
We hebben niet specifiek één muzikale held maar we hebben wel een heleboel muzikanten die we allebei fantastisch vinden. Neem bands zoals: Husky, Daughter, Fleet Foxes, Junius Meyvant en I am Oak.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
2015 is een fantastisch jaar voor ons geweest! Omdat we sinds een jaar allebei in Groningen wonen, kunnen we veel meer tijd in onze muziek steken dan voorheen. We hebben op een heleboel mooie festivals in en buiten Groningen gespeeld met als hoogtepunt Noorderzon. 

Wat zijn de plannen voor 2016?
In 2015 zijn we de studio in gedoken dus 2016 betekent een EP-release. Ook is een vriendin van ons bezig een stop-motion video te maken bij één van onze liedjes. Verder zouden we heel graag op een aantal mooie zomerfestivals willen spelen.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Laatst liepen we na een optreden in Utrecht langs de grachten, toen ineens een heel lief stelletje enthousiast riep: MyDearestDear! Wat bleek? Hij kwam uit Utrecht, zij uit Groningen en hun eerste date was ons optreden op Noorderzon geweest. Daar had hij een hertenketting (onze merchandise) voor haar gekocht en nu waren ze een heel gelukkig en verliefd koppel. We hebben het ze nog niet verteld, maar we komen op hun bruiloft spelen. Kortom, wie verliefd wil worden moet even bij ons langskomen.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Ja, heel veel liefde dus. En bruiloften. Maar het zou ook mooi zijn als een programmeur van bijvoorbeeld Into the Great Wide Open of Welcome to the Village om de hoek komt kijken en we daar zouden mogen spelen.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Uiteraard Vera. En dan zullen we heel veel verse smoothies drinken zodat we kerngezond zijn en niet nogmaals hoeven te annuleren. Voor De Oosterpoort geldt hetzelfde. Waarom? Goed geluid, nieuw publiek en natuurlijk leuk om later aan je kleinkinderen te kunnen vertellen dat je daar gestaan hebt.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Twee allerliefste mensen met de allermooiste stemmen zijn Liza en Abel van The New Poor. Zij maken wat stoerdere folk dan wij. Met een lekkere whiskey erbij, is dit een goed begin van je eerste avond Eurosonic Noorderslag!