#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: MakeBelieve

"We hebben een gevarieerde set: van intieme ballads tot rockende nummers"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: MakeBelieve.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Donderdag 14 januari spelen we 's middags om 15:00 uur in de Jack Daniels Barn en 's avonds om 23:45 uur in de Buckshot.

Wat voor muziek maken jullie?
Het korte antwoord zou zijn: Pop met invloeden uit indie en edm. Alleen pop is inmiddels zo'n breed genre en we houden van de vrijheid die dat biedt. We kunnen daarom prima een ballad en een dancenummer naast elkaar zetten. Ondanks die variatie hebben alle nummers een MakeBelieve-sound en blijft het belangrijk dat het catchy muziek is.

Hoe is MakeBelieve ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
MakeBelieve is bijna tien jaar geleden opgericht door Joe, met medestudenten van D'drive in Leeuwarden. Dat is eigenlijk minder interessant. Inmiddels is namelijk alleen Joe over van de originele bezetting. MakeBelieve begon pas echt te lopen nadat we samen een groep goede muzikanten bij elkaar hadden. Allemaal jongens uit onze vrienden-/kennissenkring waar het persoonlijk en muzikaal goed mee klikte. Uit die groep zijn ook de afgelopen singles Follow en Cry like wolves onstaan.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
De smaak en muzikale achtergrond van elk bandlid is vrij gevarieerd. Dat maakt het natuurlijk erg interessant om met elkaar samen te werken maar ook moeilijk om als band één held te benoemen. In onze lijst der favorieten staan onder andere Ryan Tedder, Pino Palladino, Ilan Ruben, Max Martin en Jochem Winterwerp.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
We hebben voor het eerst ons nieuwere werk kunnen laten horen aan iedereen. Daar volgde veel radiopromo en airplay op en Cry like wolves is zelfs benoemd tot Megahit bij 3FM. Verder hebben we een headline tour door Nederland gedaan en vette festivals gespeeld.

Wat zijn de plannen voor 2016?
We hopen veel op het podium te kunnen staan en denken na over het releasen van singles in het buitenland. Daarnaast zullen we ook focussen op het schrijven van nieuwe muziek. Verder is 2015 op allerlei gebieden een behoorlijk turbulent jaar geweest. Daardoor is er soms weinig tijd geweest om er goed bij stil te staan en te genieten van waar we nou eigenlijk mee bezig zijn en de muziek op nummer één te zetten in plaats van de randzaken. In 2016 hopen we dat meer te doen.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat we mensen graag willen raken met onze verhalen. We hebben een gevarieerde set: van intieme ballads tot rockende nummers.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hopen dat we mensen een awesome avond kunnen bezorgen en dat ze genieten/feesten/huilen van onze muziek!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Grote Markt tijdens Eurosonic Noorderslag of Koningsdag. We hebben er een keer eerder met Koninginnedag gestaan en het is erg vet om met je eigen stad te kunnen feesten op die manier.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Dat zijn er een paar. Onder andere De Kat. Het is een act die eigenlijk als verassing uit het niets komt en iets erg origineels neerzet wat gewoon werkt op een podium. MyDearestDear, gewoon erg schattige singer-songwriter liedjes die je kunnen raken. En Tied Laces. Ze spelen een moderne stijl pop en hebben veel potentie.