#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: Fre4knc

"Nu kan ik mijn thuisbasis weer eens laten horen wat ik het afgelopen jaar heb opgestoken en heb gemaakt"

Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Fre4knc.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 januari in de Warhol, van 1:15 tot 2:00 uur!

Wat voor muziek maak je?
Ik maak drum&bass, en dan meer de diepere, rauwere en techy kant. Niet het superharde of feestneuzenmuziek, maar wat duisterder. Ik hoor wel eens dat het een beetje een techno-vibe heeft als ik optreed.

Hoe is de act Fre4knc ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Ergens rond het jaar 2000 ben ik begonnen als dj en zes jaar geleden ben ik zelf liedjes gaan maken. Het is allemaal vanzelf gegaan eigenlijk, zonder een echte gedachte erachter. Eigenlijk zoals het hoort met alle kunst.

Wie is je muzikale held en waarom?
Dat zijn er nogal wat. James Brown, Dave Tipper, Triggerfinger, Prince, Radiohead, Skeptical. Allen hebben ze mijn respect omdat de genialiteit hen speciaal maakt.

Wat heeft 2015 je gebracht?
In 2015 heb ik mijn EP op vinyl bij Critical Music uitgebracht. Dat is één van de grootste drum&bass-labels die er is. Verder heb ik vooral optredens in het buitenland gehad. Outlook Festival, Balaton Sound Festival, Porto, Sevilla, Bristol, et cetera. Een mooi jaar dus!

Wat zijn de plannen voor 2016?
Ik probeer zoveel mogelijk muziek te maken en dan zie ik wel wat er gaat gebeuren. Verder heb ik al een aantal liedjes een plaatsje kunnen geven die in 2016 uit gaan komen. Ook ga ik een tour maken in Australië en Nieuw-Zeeland. Hopla!

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Ik speel niet zo heel vaak meer in Nederland, dus nu kan ik mijn thuisbasis weer eens laten horen wat ik het afgelopen jaar heb opgestoken en heb gemaakt!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Wie weet staat er een leuke programmeur tussen het publiek, of een act die wil samenwerken. Je weet het niet. Dat maakt het zo leuk. Verder hoop ik dat er een beetje sub bass is in de Warhol, haha...

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Op het bevrijdingsfestival. Het lijkt me een hele leuke uitdaging omdat er zoveel verschillende soorten mensen op afkomen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Mononoid hou ik al een tijdje in de gaten. Deze heren maken vette techno. Heerlijk!