#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: Bananaz

"Kanye=God; in iedere verse die hij spit, zit wel een line die een glimlach op mijn gezicht tovert"

Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Bananaz.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik doe een set op vrijdag 15 januari om 22:00 uur, in de &ZO. Daarna draai ik tijdens de show van Cazz Major om 00:00 uur, ook in de &ZO.

Wat voor muziek maak je?
Ik produceer vooral voor rappers. In mijn beats zoek ik de balans tussen trippy en catchy. Het doel is altijd om steeds te blijven vernieuwen en met artiesten te werken die daarvoor open staan.

Hoe is de act Bananaz ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
De act Bananaz is ontstaan toen ik Ableton Live installeerde, de software waarmee ik produceer, ondertussen alweer acht jaar geleden. Ik kon toen nog vrij weinig, maar ik merkte dat het één van de weinige dingen was waar ik me volledig in kon verliezen. Drie jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding muziek aan de Academie voor Popcultuur. Sinds dat moment heeft de act Bananaz serieuzere vormen aangenomen.

Wie is je muzikale held en waarom?
Kanye West. Sinds hij doorbrak in het begin van de jaren 2000 is hij altijd één van de meest relevante artiesten geweest. Hij weet zichzelf altijd te vernieuwen en in iedere verse die hij spit, zit wel een line die een glimlach op mijn gezicht tovert. Qua producties is hij altijd al een visionair geweest en ook op het gebied van marketing is de man geniaal. Kanye=God.

Wat heeft 2015 je gebracht?
Eind 2015 heb ik de volledige productie van Banktape 1.0 voor mijn rekening mogen nemen. Banktape 1.0 is een verzamelalbum van het door Kraantje Pappie opgezette label Bankpioniers. Op dit album heb ik mijn geluid en veelzijdigheid perfect tentoon kunnen spreiden.

Wat zijn de plannen voor 2016?
Het land veroveren met Cazz Major. Zijn EP komt in 2016 uit en is deels door mij geproduceerd. Verder wil ik iedere dag blijven groeien als producer en uiteindelijk met de grootste namen werken.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Er is bier, wijn, fris en gezelligheid. Bovendien ben ik hartstikke leuk om naar te kijken! In mijn set laat ik wat onuitgebrachte tracks horen. Die zijn ook prachtig.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Goeie nieuwe contacten die mij kunnen helpen om een stapje verder te komen. En uiteraard mooie dansjes van mensen die mijn muziek mooi vinden.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
In de grote zaal van De Oosterpoort. Hier stond ik tien jaar geleden gek te doen in de pit tijdens shows van Opgezwolle. Naar mijn mening binnen Groningen het hoogst haalbare podium.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Roelie Vuitton! Mijn broer van een andere moer. Ik maakte eerder de EP Het Is Hier Vwantastisch met hem. Zijn album Elke Dag Apekooi komt in 2016 uit. Aan dit album heb ik ook meegewerkt en het is echt een pareltje geworden. Tijdens Grunnsonic speelt Roelie voor het eerst liedjes van het album, met liveband! Wordt helemaal mooi.