#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: Animal Antics

"Onze live-act is gelikter dan ooit!"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Harold Zijp ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Animal Antics.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op donderdag 14 januari spelen we om 19.30 uur in de Kast tijdens House of Dudettes. Op vrijdag 15 januari spelen we eerst om 19.00 uur in de Toeter op Toetersonic. Daarna spelen we tijdens Grunnsonic in de Buckshot, maar daarvan zijn de tijden nog niet bekend, en vervolgens spelen wij om 23.45 uur in de Troubadour. Beide behoren tot de officiële programmering van Eurosonic. Daarnaast zijn we van plan om op een balkon in de Guldenstraat (tegenover de Burgerking) een optreden te verzorgen. Hier hebben we nog geen tijd en datum voor gekozen.

Wat voor muziek maken jullie?
Animal Antics maakt popmuziek. De nummers gaan over het leven van Tim, vooral over zijn verblijf in Brighton waar hij gestudeerd heeft aan the Institute of Modern Music. Deze verhalen worden ondersteund door uptempo beats, funky guitar riffs en catchy zanglijnen.

Hoe is Animal Antics ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Tim is begonnen met muziek maken op de middelbare school samen met bassist Fedde. Na zijn terugkeer uit Engeland in 2011 heeft hij deze band weer opgepakt en zijn Lesley en Frank schaamteloos gestolen uit andere bands.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Het is John Mayer helaas niet gelukt om een kind te verwekken bij Katy Perry, maar degene die dat wel lukt is denk ik wel onze grootste muzikale held. We hebben onze hoop nog gevestigd op Luke Pritchard, Dan Auerbach of misschien dat iemand van Bombay Bicycle Club nog wat weet te organiseren.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
We hadden veel primeurtjes dit jaar: onze eerste EP, een optreden in het buitenland, winnaar van Speakers met Kopp’n, winnaar van Stairway to Hedon en 11 december komt onze nieuwe single met eerste videoclip uit. Daarnaast hebben we ons team versterkt met Hugo en Steven die naast Aike ons helpen bij het managen. We zijn nu echt klaar om de band naar het volgende niveau te tillen.

Wat zijn de plannen voor 2016?
We zijn van plan om veel nieuwe nummers schrijven. Een aantal hiervan willen we uitbrengen op een EP die nog voor de zomervakantie uit gaat komen. Daarnaast willen we onze optredens meer verspreiden over heel Nederland. We gaan ons uiterste best doen om het druk te krijgen tijdens het festivalseizoen. In de zomervakantie hebben we trouwens ook nog een kleine Engelse verrassing.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Onze live-act is gelikter dan ooit! We zijn zeer gespannen om al onze nieuwe liedjes uit te proberen tijdens onze shows. Vorig jaar hebben we gezien wat er mogelijk was tijdens Grunnsonic in de Etage. Het was zo druk dat er een rij voor de ingang stond. Dit jaar zijn we voorbereid op een show voor zoveel muziekliefhebbers.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hopen dat we mogen deelnemen aan de Popronde. Ondanks dat we daar dit jaar hard ons best voor hadden gedaan is dit helaas niet gelukt. Ook zouden we graag weer op Noorderzon willen spelen. We hopen dat er boekers komen kijken tijdens de show, zodat we ze kunnen overtuigen voor hun events.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Noorderzon, Eurosonic en Bevrijdingsfestival zijn voor ons de meest fantastische evenementen in de stad. Naast ons eigen optreden kunnen we altijd genieten van de hoeveelheid acts en de sfeer die het publiek meeneemt. Als we ooit op het Dok mogen spelen tijdens Noorderzon duiken we de vijver in. Wat betreft de popzalen zouden we graag een keer in De Oosterpoort willen spelen en een eigen show in Vera. We hebben al vaker gespeeld in de grote zaal van Vera tijdens bandwedstrijden, maar we zouden graag een keer een eigen show willen doen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Er zijn veel vette bands in de stad. Onze drummer speelt ook bij de The Anti-D’s, een indie postpunk revival band waar tinnitus gegarandeerd tot de bijwerkingen behoort. Verder zijn er veel acts die we al sinds het begin van Antics volgen en tegenkomen tijdens events, zoals Stuart Mavis en The Tightropes. We delen in de Buckshot het podium met The Boombox, een band van goede vriend Ady Sardjono. Deze hebben we nog nooit zien spelen en dus zijn we erg benieuwd.