#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic met: ...And The Gods Made Coffee

"We hebben ook een paar kraakpanden in Nederland bezocht; gezellig"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jasper Bolderdijk ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: ...And The Gods Made Coffee.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen donderdag de 14e in De Zolder, vrijdag de 15e in De Walrus en zaterdag de 16e in De Kar. We spelen louter in venues die beginnen met 'De'.

Wat voor muziek maken jullie?
Beetje schreeuwerige, noise-punk-hardcore-kraakpandpop. Hier een aantal quotes van voorbijgangers:

“Dit is de beste underground punkrock die ik in jaren heb gehoord!”
-Joost-

“Dit wil ik horen als ik TonyHawk aan het spelen ben!”
-Malte-

Hoe is ...And The Gods Made Coffee ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Mathé schreef ons ooit per ongeluk in voor de Kunstbende. Toen speelden we een nummer in De Oosterpoort wat niemand zich echt nog kan herinneren. Het was kut. Dat is zo’n zes jaar geleden.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Gene Simmons.

Wat heeft 2015 de band gebracht?
Wij hebben een EP op cassette uitgebracht, Earth Resolved, gevolgd door een tour door de UK. We hebben ook een paar kraakpanden in Nederland bezocht; gezellig.

Wat zijn de plannen voor 2016?
We willen graag veel touren door Europa en omstreken. Het klikt heel goed met de band No Nothings, die onlangs een kopje thee kwam drinken. Dat duurde zo’n tien dagen. We gaan even kijken of we volgend jaar weer Engelse thee kunnen drinken.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Nou, we kunnen zelf wel aardig goed onze energie kwijt en soms krijgen we van het publiek te horen dat het hen ook wel aardig lukt.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Zo groot worden als Kiss, dus als er wat bookers en publishers willen helpen zou dat chill zijn. Maar even serieus: als er iemand is die in de (soort van) punkrockscene aan het werk is, kom dan vooral een kijkje nemen bij één van onze shows. We spelen donderdag, vrijdag en zaterdag, en Dikke Dennis is ook van harte welkom!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Zolder, De Walrus en De Kar. Lijken ons wel plekken waar we nog wel eens geboekt zouden kunnen worden. Verder zou ORKZ ook niet misstaan.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Tim vindt Bananaz leuk, om z'n naam. Verder The Cramps ook, maar die spelen volgens mij niet per se op Grunnsonic, en zijn volgens mij ook niet per se lokaal, en zijn volgens mij ook niet per se nog allemaal levend. En WOLVON omdat ze alleen maar hits maken.