Model Depose presenteert debuutalbum op 10 april in Vera

Crowdfunding maakt album Splitting Light mogelijk

Tekst: Lilian Zielstra Foto's: Bob de Vries ,

Drieduizend euro hadden ze nodig om het waar te maken: het debuutalbum Splitting Light. Maar hoe kom je nou aan dat geld? De leden van Model Depose wisten het. Ze zetten het project online op een crowdfunding-site en vroegen om donaties. Binnen een maand kregen ze het geld bij elkaar en binnenkort presenteert de band de plaat in Vera.

Al tijdens Eurosonic sprak de Groningse band Model Depose over het te verschijnen album en de campagne om die plaat te realiseren. Om het geld voor hun debuutalbum bij elkaar te krijgen organiseerden de bandleden namelijk een actie op crowdfunding-site Indiegogo. Toen waren ze nog druk bezig met de opnames, maar inmiddels is het resultaat er. Splitting Light heeft twaalf nummers (waaronder een cover van Portishead) en wordt op 10 april gepresenteerd in Vera.

Het belooft een mooie avond te worden. Ten eerste is er uiteraard de elektronische rock van Model Depose. Denk aan synthesizers, een zware beat en een new wave-sfeertje à la Joy Division of Depeche Mode - met Model Depose waan je je zo in de jaren tachtig. Of, zoals de band zelf zegt: 'strong vocals filled with emotion, blistering synthesizer melodies, piercing guitars and an organic, grooving rhythm section'. Aansluitend kunnen bezoekers luisteren naar de dancerock van The Feud. Deze Britse band speelt als special guest na Model Depose en sluit er qua sfeer perfect aan. Al met al dus een nieuwe plaat, mooie muziek én twee toffe bands op het podium die avond.

De plaatpresentatie van Model Depose is op vrijdag 10 april in Vera om 21.30 uur. Entree is €1,00 (plus €1,50 voor de Vera-maandkaart). Er is geen voorverkoop, kaarten alleen aan de deur op de avond zelf.