Puike prijsvraag: Songbird Sessions

Win nu kaarten voor het singer-songwriterfestival in de Stadsschouwburg

Tekst: Lotte van Es Foto: Donald van Tol ,

Afgelopen week werd het volledige programma van het rondreizende festival Songbird Sessions bekendgemaakt. Het programma bestaat uit optredens van veelbelovende internationale artiesten en opkomend regionaal talent. Als singer-songwriter-liefhebber mag je dit evenement niet missen. Hoe je kans maakt op vrijkaarten lees je hieronder!

Veelbelovend

In 2014 bracht het festival Songbird Sessions voor het eerst een bezoek aan de Oosterpoort. Dit bleek niet zonder succes, want op 26 april is het evenement opnieuw in Groningen. Het Songbird Festival komt uit Rotterdam, maar slaat onder de naam Songbird Sessions de vleugels uit naar Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht. Het hoge noorden sluit de tour af. De line-up liegt er niet om. Jon Allen, Rae Morris, Andreas Moe en Roo Panes treden op op alle vijf locaties. De artiesten staan stuk voor stuk op het punt van doorbreken en dat is niet voor niets. Zo schreef Allen al liedjes voor Paul McCartney, was Morris gastzangeres bij Bombay Bicycle Club, werkte Moe samen met dj’s als Avicii en creëerde Panes bijzondere deuntjes op zijn twaalfsnarige akoestische gitaar.

Lokaal

Naast deze opkomende talenten (waarvan drie uit Groot-Brittannië en één uit Zweden) treden elke avond veelbelovende singer-songwriters uit de buurt op. In Groningen komt Tenfold het publiek meenemen in haar gedachtewereld met folky liedjes met een knipoog. Daarnaast kan er ook geknipoogd worden naar Harmen Ridderbos, de zanger die bij de bezoeker misschien beter bekend staat als de (nu solo) frontman van de Groningse indiefolkband Town Of Saints. Het lokale lijstje wordt compleet gemaakt door Edo de Vlieger en Eva Waterbolk, die de foyer zullen afsluiten met hun gevoelige liedjes over het leven, de liefde, spijt en hoop.

Win 1x2 kaarten

Zie jij jezelf al een gevoelig traantje wegpinken of goedkeurend glimlachen tijdens de Songbird Sessions? Laat het ons dan weten. Stuur een mailtje met de reden waarom jij dit écht niet mag missen naar prijsvraag@3voor12groningen.nl (voor 23 april 12.00). Creativiteit wordt hierbij beloond en de winnaar krijgt dezelfde dag nog bericht. Succes!

Songbird Sessions vindt plaats op zondag 26 april vanaf 15.00 uur in de Stadsschouwburg Groningen.