Raev gaat door met verrassen en vernieuwen

Traxx is voor Raev misschien wel de meest passende boeking tot nu toe

Tekst: Lotte van Es Foto's: Stephan Kaffa ,

Aanstaande zaterdag vindt alweer de vijfde editie van Raev plaats in Vera. Na headliners R-A-G, Drvg Cvltvre, Ekman, Florian Kupfer en NGLY is nu Traxx aan de beurt. Een bijzondere boeking waar de organisatie trots op is.

Het relatief jonge dance-evenement in het underground poppodium van Groningen maakt steeds meer haar beloftes waar. De wens om een gat in het dance-aanbod van de stad te vullen (namelijk dat van gewaagde en experimentele acts), lijkt al aardig vervuld worden. Een wel erg bijzondere boeking is gemaakt voor de editie van komend weekend. Dj/Producer Traxx krijgt een carte blache voor de gehele nacht aangeboden.

Uit deze keuze spreekt veel vertrouwen van de organisatie in deze act. "Om heel eerlijk te zijn, hebben we Traxx al vanaf het begin van Raev in ons hoofd en hebben we er naartoe gewerkt om deze artiest in Vera te kunnen zetten", vertellen Zoran Pillay en Bram Steenhuis, organisatoren van Raev. Zij hebben er alle vertrouwen in dat Traxx de bezoekers mee kan nemen op een hypnotiserende en meeslepende reis die tot in de vroege uurtjes duurt.

Traxx mag dan wel een dj en producer zijn, maar definieert zichzelf niet als zodanig. Bekend staat hij liever als een "artist of sound". Dit is misschien beter te begrijpen wanneer men deze man achter de draaitafel ziet staan. Als een kameleon wisselt hij van genres en improviseert hij zijn live-sets bij elkaar. Zijn inspiraties en invloeden zijn al net zo divers en reiken van punk tot house en van rock tot wave. Traxx wil met zijn vinylsets graag grenzen overschrijden, zonder zich te binden aan een specifiek genre of stijl.

Dit resulteert in een bijzondere ervaring voor de bezoekers van zijn optredens. De sfeer heeft vaak iets rauws en duisters, maar wanneer men de ogen naar de stage laat glijden, is er een man te zien die de tijd van zijn leven heeft. Zelf zegt hij hierover dat het voelt alsof "the Holy Ghost" of één of andere kracht bezit van hem neemt, maar het valt misschien beter te herkennen als iemand die een orgastische epilepsieaanval achter de draaitafel heeft.

Zelf kijkt de organisatie bijzonder uit naar deze editie. "Dat Traxx voor de vijfde editie langskomt is eigenlijk perfect. Het eerste halfjaar hebben we veel Gronings publiek weten te verrassen en een mooie groep liefhebbers weten te verzamelen. Dat willen we nu doorzetten met deze vooruitstrevende act." Kortom; Raev heeft de eerste zes maanden haar concept goed neergezet en viert dit nu met een legende uit de scene.

De vijfde editie van Raev vindt zaterdag 18 april plaats in Vera vanaf 23.30. Tickets kosten aan het begin van de avond slechts een maandkaart (€1,50) en na 00.30 €5,- + maandkaart.