Puike Prijsvraag: win kaarten voor Lewis Watson

Lewis Watson in Simplon (in samenwerking met De Oosterpoort)

Tekst: Charlotte Akerboom ,

Het verhaal van Lewis Watson is een sprookje over hoe een jongen een gitaar kreeg en met covers een YouTube-ster werd. Het concert van Lewis Watson is een incidentele samenwerking tussen Simplon met De Oosterpoort. De Oosterpoort zegt over deze samenwerking: “We gaan niet vast artiesten boeken in Simplon maar wel als gezamenlijke podia optrekken. Dus als bijvoorbeeld De Oosterpoort een artiest aangeboden krijgt die goed tot zijn recht komt in Simplon zullen we een samenwerking initiëren. En andersom ook, als Simplon een artiest krijgt aangeboden die goed in De Oosterpoort past, zullen we ook daar de mogelijkheden verkennen.”

De artiest van de avond, Lewis Watson, is een jonge talentvolle Engelsman die qua zang en muziekstijl doet denken aan Ed Sheeran. Nog geen vijf jaar terug kreeg hij op zijn zestiende een gitaar. Omdat hij zijn muziek niet alleen voor zijn familie en vrienden wilde spelen, begon hij vrij snel daarna een YouTube-kanaal. Daar speelde hij eerst vooral covers en daar gebeurde waar elke tiener die filmpjes op YouTube zet toch eigenlijk van droomt: zijn talent werd ontdekt.

In 2012 bracht Watson zijn eerste EP uit: It’s got four sad songs on in BTW. Twee jaar en inmiddels een aantal EP’s verder is ook het eerste studio album een feit The Morning.

Prijsvraag
Op 12 oktober speelt Lewis Watson in Simplon. Jij kunt daar bij zijn want 3voor12 groningen mag twee kaarten weggeven! Geef daarvoor antwoord op de volgende vraag:

Waarom heet het YouTube-kanaal van Lewis Watson ‘HolyLoowis’?

Stuur het antwoord en de reden waarom jij graag naar dit concert wilt voor 5 oktober 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en e-mailadres te vermelden.