De beste Noord-Nederlandse Popmuziek van 2014

Luisteraars radioprogramma EchtErik mogen lijst zelf samenstellen

Tekst: Femke van Arendonk Foto's: Bob de Vries en André Eggens ,

Net zoals vorig jaar zal EchtErik met een hitlijst komen waar alleen maar Noord-Nederlandse popmuziek in staat. De hitlijst genaamd ‘De #7de hemel’ was vorig jaar al een succes, maar nu laat Erik de luisteraars nummers uitkiezen. "Vorig jaar hadden we zelf een jaaroverzicht samengesteld, maar nu mogen de luisteraars dat doen. Tot nu toe gaat dat goed en zitten er mooie nummers tussen."

In het radioprogramma zijn ze met de lijst begonnen omdat het aanbod van kwalitatief goede opnames in de loop van de jaren explosief gegroeid is. "Er komt veel goede muziek uit het noorden van het land", aldus Erik Glazenburg van het programma EchtErik. "Vandaar dat we twee jaar geleden hebben besloten om een eigenzinnig en subjectief hitlijstje te maken met alleen maar Noord-Nederlandse popmuziek."

Hoe doe je mee?

Als luisteraar mag je nu dus zelf je lijst samenstellen. Op de Facebookpagina van EchtErik staat een lijst met 100 nummers van het afgelopen jaar. Laat aan EchtErik weten wat jouw favoriete Noord-Nederlandse nummers van 2014 zijn. Dat mogen ook nummers zijn die niet in de lijst staan.

Enkele voorbeelden van Groningse bands die op de lijst vertegenwoordigd zijn: Town Of Saints, Traumahelikopter, The Black Cult, The Tightropes, The Rising Sun, Mongoose & The Boombox NL, Meadowlake, Model Depose, J'lectroniq, Gingerbread etc.

Er kan nu al gestemd worden door te reageren op het facebookbericht. Op 14 december worden de meest gekozen nummers van 2014 tussen 18 en 19 uur uitgezonden bij EchtErik op IndieXL.