Puike prijsvraag: Will And The People

Win kaarten voor een swingende avond in De Oosterpoort!

Tekst: Lotte van Es Foto's: Harry Hitchens ,

Een feestje geven kunnen deze vier Britse gasten wel. Met hun vrolijke reggaepop veroverden ze in slechts twee jaar tijd de wereld. Afgelopen september lag alweer het derde album in de winkel en bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk een nieuwe tour. Vorig jaar stond Will And The People nog in de kleine zaal van de Oosterpoort, maar nu is de groep klaar voor het grotere werk.

In 2010 ontmoetten de vier jongens elkaar op een festival en zijn voor het gemak direct maar gaan samenwonen. Dit bleek een goed idee, want uit de samenwerking vloeide in 2012 het eerste album van de band voort. Op deze plaat staat ook het nummer Lion In The Morning Sun, welke we inmiddels gerust dé zomerhit van dat jaar kunnen noemen. Al snel werd het eerste album opgevolgd door de tweede, genaamd Friends. De jongste van de drie platen heet Whistleblower en zullen we ongetwijfeld gaan horen tijdens de Nederlandse tour.

Will And The People staat bekend om hun uiterst dansbare combinatie van reggae, ska en pop en is dan ook het perfecte cadeautje voor in je schoen deze maand. De mannen worden deze keer vergezeld door de garagerockers van Castillo, die het voorprogramma zullen verzorgen. Wil jij er ook bij zijn op 2 december? Beantwoord dan de volgende vraag.

Will en z’n vrienden speelden de afgelopen jaren aardig wat festivals plat, waaronder Lowlands en Pinkpop. Maar, hoe heet eigenlijk het festival waar de vier heren elkaar hebben ontmoet?