Illegale tickethandel van ESNS gaat weer van start

Handel in lucht verstoort de kaartverkoop

Tekst: Nina Knaack Foto's: Tsjomme Dijkstra ,

Aanstaande zaterdag start de officiële kaartverkoop van de festivals Eurosonic en Noorderslag. Hoewel de voorverkoop nog niet eens begonnen is, worden er op verschillende websites nu al kaarten aangeboden. Dat aanbod lijkt wellicht heel aantrekkelijk, maar is te mooi om waar te zijn.

Op onder andere onlineticketshop.nl worden nu al kaarten verkocht. Het bureau houdt er winst aan over, zonder dat er enige consequenties aan verbonden zijn. Peter Sikkema, programmeur van De Oosterpoort en tevens organisator van Eurosonic Noorderslag, zegt over de illegale handel het volgende: “In feite verstoort dit het hele proces van de kaartverkoop. Ik zie nu dat kaartjes via allerlei sites voor een veel te hoge prijs worden aangeboden. Deze verkopers hebben echter helemaal geen kaarten in handen. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag en niet eerder, ook niet voor deze mensen.”

Elk jaar weer worden er nepkaarten verkocht: handel in lucht dus. Vooral voor het publiek is dit vervelend. “Deze verkoop is nooit een service voor het publiek: de verkopers hebben als enige doel zelf geld verdienen”, stelt Sikkema. “De kaartverkopers zijn geen evenementeigenaren en maken dus gebruik van ons evenement. Wij proberen met Eurosonic Noorderslag juist wel service te bieden aan ons publiek, dat voor ons ook een belangrijke bijdrage levert aan het festival.” Het is zowel voor de bezoeker als voor de organisatie een vervelende situatie als er mensen voor een dichte deur staan omdat ze een ongeldig ticket hebben. “De misleiding voor ons publiek vind ik het ergste”, aldus Sikkema.

Wil je kaarten kopen voor Eurosonic/Noorderslag? Zaterdag 22 november om 10:00 start de officiële voorverkoop op de website.