Lokaal talent van de bovenste plank op Knoalrock

Festival in Stadskanaal komt met knalprogramma

Tekst: Lilian Zielstra Foto's: André Eggens ,

Niet alleen in Groningen gebeurt het: ook buiten de stad bruist het van het jong talent. En eens in de zoveel tijd wordt dat talent bij elkaar gebracht, zoals op vrijdag 21 november in FOX Stadskanaal. 3voor12 groningen zet voor je op een rij welke bands acte de présence zullen geven.

Eisenhower
“Een ronkende, licht theatrale machine van gitaargeweld en vocale acrobatiek”, zo verwoordde Eric Corton het, en daar is geen woord Frans bij. Fijne, harde rockmuziek en aanstekelijke melodietjes die ervoor zorgen dat je gaat springen – zo zien we het graag.

The Anti-D’s
Voor deze band is Stadskanaal een thuiswedstrijd. Het blijft dansen in Fox met hun indie-punkmuziek, want deze mannen swingen. Luister vooral naar het nummer The Thrill of Curiosity, dat blijft gegarandeerd in je hoofd steken.

Animal Antics
Teksten over nachtelijke escapades en meisjes bij ochtendlicht. Animal Antics zal een vlaagje funk de zaal binnen brengen en dat doen ze met hun gebruikelijke charisma. Bovendien werkt de band aan een nieuwe EP, dus hou ze in de gaten!

Broken Benn
Drie mannen uit Emmen, die hun muziek omschrijven als “een hartige taart met slagroom: pittige basis met een zacht laagje”. Ze staan dit jaar op het podium omdat ze The Battle for Knoalrock, de wedstrijd voorafgaand aan Knoalrock, hebben gewonnen.

Joseph’s Garden
Deze band, afkomstig uit Hoogezand, timmert al aan de weg sinds 2007. Naast de goeie gitaarmuziek concentreren de mannen zich sterk op hun teksten. Geloof, liefde, wanhoop, maatschappijkritiek – ze gaan geen enkel thema uit de weg.

Spritz
Voor hen die graag willen meezingen is er Spritz. De band brengt covers van Herman Brood ten gehore. Leuk om te weten: zanger Everhard Sprik is zo’n fan van Herman Brood, dat hij zelfs een figurantenrolletje heeft gespeeld in de film Wild Romance.

Het belooft zoals je ziet een mooie avond te worden. Kaartjes zijn €12,50 in de voorverkoop en €15 aan de deur. De deuren van Fox (Hoofdstraat 94) openen om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie, of voor het bestellen van kaartjes op www.knoalrock.nl.